Welcome to Resource Zone.

Wel in OPD maar niet in de google directory

Sander_1234

Member
Joined
Jun 9, 2007
Hallo,

Misschien kunnen jullie me helpen met het volgende probleem.
Ik heb een site die al enige tijd in de directory staat maar nog niet te zien is in de Google directory. Als je de zoekfunctie gebruikt vind Google de site wel in de directory, maar als je naar de category toegaat staat ie er niet bij.

Zie hier het voorbeeld: http://www.google.com/search?q=acti-vita&hl=en&cat=gwd/Top

De site kan wel worden gevonden maar in de category staat ie niet http://www.google.com/Top/World/Nederlands/Gezondheid/Afvallen/?il=1

Alvast bedankt voor de reactie

Sander
 

RS_Jelle

Member
Joined
Dec 24, 2006
Dit is een veelgehoord misverstand. Het Open Directory Project heeft immers niets te maken met Google. Google houdt een eigen directory bij en gebruikt daarvoor de gegevens van ODP. Die gegevens zijn in bestanden beschikbaar en Google update daarmee dus zelf hun directory wanneer het hen uitkomt. Spijtig genoeg is de laatste update van de Google Directory met ODP gegevens nu al meer dan een jaar geleden.

Zo is Google ook niet de enige gebruiker van de ODP gegevens. Er zijn nog vele andere soortgelijke directories en de ene wordt beter geüpdatet dan de andere.
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Aanvulling

RS Jelle verwoord het uitstekend, dus ik borduur graag voort op zijn wijze woorden... :winkandbi
Er zijn meerdere websites die (gratis) gebruik maken van onze data. Zie https://curlie.org/World/Nederlands...en_Directory_Project/Gebruikers_van_ODP_Data/
Google is één van deze gebruikers. Het is de verantwoordelijkheid van elke gebruiker om de data te updaten. Zoals RS Jelle al schreef, heeft Google dat helaas al meer dan een jaar niet gedaan. Wij kunnen daar niets aan doen. Maar wellicht zou je aan Google (of een willekeurige andere gebruiker) kunnen vragen of ze hun directory willen updaten... :) Mijn zegen heb je!
Persoonlijk vind ik het jammer dat de gebruikers van onze data hun site niet regelmatig updaten. Maar ja, wie ben ik om te vertellen hoe iemand zijn eigen site moet runnen?
DMOZ publiceert in principe wekelijks al haar data op http://rdf.dmoz.org/ - gratis te downloaden voor iedereen die dat wenst, mits er aan onze licence wordt gehouden.
 
Top Bottom