Welcome to Resource Zone.

Waarom wordt een kwalitatieve site niet opgenomen?

Joined
Nov 13, 2005
Al enkele jaren probeer ik de website <url removed>
op te laten nemen bij www.dmoz.org terwijl deze in een juiste rubriek is aangemeld en zondermeer een kwalitatieve goede website is.
Omdat concurrerende nederlandse seo bedrijven wel worden opgenomen die kwalitatief zeker niet beter zijn blijft het mij een raadsel en wordt de indruk gewekt van willekeur of is de editor deze wellicht vergeten?
Ik wil deze niet opnieuw aanmelden omdat overkill niet wenselijk is ook voor de editors van Dmoz. Het blijft merkwaardig!

Met vriendelijke groet,
Mathe Hoogeboom
 

davhor

Member
Joined
Feb 28, 2006
Mathehoogeboom said:
Al enkele jaren probeer ik de website <url removed>
op te laten nemen bij www.dmoz.org terwijl deze in een juiste rubriek is aangemeld en zondermeer een kwalitatieve goede website is.
Omdat concurrerende nederlandse seo bedrijven wel worden opgenomen die kwalitatief zeker niet beter zijn blijft het mij een raadsel en wordt de indruk gewekt van willekeur of is de editor deze wellicht vergeten?
Ik wil deze niet opnieuw aanmelden omdat overkill niet wenselijk is ook voor de editors van Dmoz. Het blijft merkwaardig!

Met vriendelijke groet,
Mathe Hoogeboom
Zelfde vraag hier! Ons bedrijf heeft ook een kwalitatief goede website, welke aangemeld wordt in de juiste categorie met volgens mij een passende omschrijving. Maar ook deze staat al 1,5 jaar in de queue. Is het niet mogelijk dat de directe concurrent deze categorie beheerd of heeft de huidige categorie nog geen beheerder? Het gaat om de volgende categorie: https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Cursussen_en_Opleidingen/
Bij voorbaat dank voor een verhelderend antwoord.
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Beste Mathe,
Als eerste zou ik je willen adviseren om je site toch nog één keer aan te melden, voor de zekerheid. Want de mogelijkheid bestaat dat we je suggestie niet ontvangen hebben.
Verder moet ik je helaas vertellen dat het in de rubriek voor seo-bedrijven wemelt van de spam, mirrors, affiliates, en andere aanmeldingen die we absoluut niet willen opnemen. Het kan zijn dat de redacteuren van die rubriek hun handen vol hebben aan het bekijken van die ongewenste suggesties, en daarom nog niet aan jouw site zijn toegekomen.
Mocht je de indruk hebben dat er sprake is van willekeur (en daar ook bewijzen voor hebben), dan is het een goed idee om dit officieel als klacht te melden. Dit kan via de link "meld misbruik/spam", dat rechtsboven in elke category is te vinden. (Gebruik wel de link in de rubriek waar je misbruik vermoedt.) Een meta-redacteur zal je melding dan bekijken (dus niet de categorie-redacteur), en passende maatregelen nemen. Dit is echter wel een zwaar paardemiddel, dus gebruik deze functie alleen als je kunt aantonen dat er sprake is van misbruik van privileges door een redacteur.

En davhor, voor jou heb ik eigenlijk hetzelfde advies.
Indien je je site voor de serverproblemen - die van begin oktober tot half december 2006 hebben geduurd - hebt aangemeldt, en je site is nog steeds niet opgenomen, terwijl die zeker weten wel aan de richtlijnen voldoet: Meldt je site dan nogmaals aan in dezelfde rubriek. Alhoewel, weet je zeker dat https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Cursussen_en_Opleidingen/ de meest specifieke rubriek is waar je site in thuis hoort? Meestal hoort een site in één van de subrubrieken thuis. Je vertraagd je aanmelding alleen maar als je je site een een te "hoge" categorie aanmeldt. Dan moet je namelijk twee keer wachten tot er een redacteur langs komt: 1x op de redacteur die je site naar de juiste categorie verplaatst, en 1x op de redacteur die je site in de juiste rubriek opneemt. Dat ehm... verdubbeld dus je wachttijd. Dus tenzij je zeker weet dat dit de juiste rubriek is, meldt je site dan aan in een specifiekere subrubriek.
En wellicht komt je site ook in aanmerking voor een opname in het regionale gedeelte van onze directory - https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/
Indien er een vestigingsplaats op je site vermeldt staat, en je cursussen/opleidingen verzorgd in een specifiek geografisch gebied, is het toegestaan om je site ook in je de rubriek van je vestigingsplaats aan te melden.

Verder is misschien de tweede helft van dit antwoord van mij nog van nut voor jullie.
Beide veel succes gewenst!
 

davhor

Member
Joined
Feb 28, 2006
Beste Christoffel,

Allereerst bedankt voor je duidelijke antwoord!

Mag ik vragen over welke serverproblemen dit gaat, aangezien ik daar zelf niks van meegekregen heb. Edit: (Ik heb het al gevonden. Ik was in de veronderstelling dat je het over mijn website had, maar het ging natuurlijk over de serverproblemen van DMOZ :) ). Ik heb onze website onlangs (1 á 2 maanden geleden) nog een keer aangemeld, omdat ik het zolang vond duren.

Dan nu nog een vraag over de categorie. Wij bieden een breed scale aan trainingen op de volgende vlakken (taaltrainingen, schrijfcursussen, persoonlijke ontwikkeling en Management opleidingen). Dat is dan gelijk de reden waarom ik voor die categorie gekozen heb en niet voor een subcategorie. Als ik dit fout beoordeeld heb, hoor ik dat graag. Dan kan ik dat meteen meenemen in mijn heraanmelding. (Als ik nu een heraanmelding in een andere categorie doe, wordt dit dan niet als spam aangemerkt, omdat de website ook al in de hoofdcategorie staat?)

Tevens heb ik een regionale aanmelding gedaan een paar maanden geleden, maar helaas hier tot op heden ook nog geen succes.

Alvast bedankt voor de antwoord.
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Dan nu nog een vraag over de categorie. Wij bieden een breed scale aan trainingen op de volgende vlakken (taaltrainingen, schrijfcursussen, persoonlijke ontwikkeling en Management opleidingen). Dat is dan gelijk de reden waarom ik voor die categorie gekozen heb en niet voor een subcategorie. Als ik dit fout beoordeeld heb, hoor ik dat graag.
Nee, ik denk dat je dit goed hebt beoordeeld. Zonder je site te kennen, kan ik dat natuurlijk niet helemaal goed beoordelen, maar op basis van de gegevens die je geeft, klinkt het aannemelijk dat dit de juiste rubriek is. (Het is tegen de richtlijnen van dit forum om URL's van sites te posten. Dus dank je wel dat je je daaraan gehouden hebt.)
Wat betreft je regionale aanmelding, indien die dateert van voor de serverproblemen (inderdaad die van dmoz... ;) ) kan het geen kwaad om je site nog eenmaal aan te melden in dezelfde rubriek.
 
Top Bottom