Welcome to Resource Zone.

Tip voor hen die nieuwsgierig en ongeduldig zijn

wit

Member
Joined
May 19, 2004
Tijdens het scannen van de directories op vermelding van mijn eigen site (natuurlijk) heb ik gemerkt dat de verschillende servers niet tegelijk worden ge-update. Waarschijnlijk door de populariteit (lees:drukte) van de DMOZ-directory loopt het verschil inmiddels op tot weken i.p.v. dagen.
Concreet houdt dit in dat een site b.v. al wel in de Categorie vermeld kan staan op dmoz.com/etc. en nog niet op dmoz.org. Hou ze dus allebei in de gaten en check zo nu en dan de Thumbshots-afdeling (rechtsonder bij je favoriete categorie: rood bolletje). Kan dus best zijn dat je d'r al in staat maar het geeneens door hebt.
Overigens: ik vermoed dat de Google-dir je pas te zien krijgt als je in de dmoz.org-directory voorkomt. Dat is tenminste bij mij het geval. Maakt ook niet uit: dat is vast een kwestie van tijd.
Sommigen van jullie wisten dit wellicht allemaal al. Ik echter nog niet en waarschijnlijk zijn er meer. Het verschijnsel in in elk geval opmerkelijk, vandaar bij deze mijn opmerking. Mocht ik er volkomen naast zitten (ik ben ten slotte een relatieve newbie) dan hoor ik het vast wel in deze thread...

Iedereen succes, in het aanmeldproces.
==============================
Vriendelijke groeten van: Wit / Energie 67
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Het is heel knap als jij verschillen ziet tussen dmoz.org en dmoz.com , dit is namelijk exact dezelfde machine (207.200.81.154). De search staat echter op een andere server en heeft zijn echte gegevensverzameling, de serach loopt meestal enkele dagen achter bij de directory.

Wel bestaan er twee mirrors ch.dmoz.org en de.dmoz.org , deze lopen beide meestal iets achter bij de officiële server.

Daarnaast zijn er nog een groot aantal servers die niet voor het publiek toegankelijk zijn.
 

wit

Member
Joined
May 19, 2004
Dank je

Fijn dat je het knap vindt, maar eigenlijk was het voor mij niet moeilijk. Zonder dat ik last heb van proxies of meer van dergelijke obstakels zie ik dat mijn site (t.w. www.witless.net/energie67/ ) wel opgenomen staat tussen http://dmoz.com/World/Nederlands/Sport/Tafeltennis/ maar nog niet bij https://curlie.org/World/Nederlands/Sport/Tafeltennis/ . Dat vind ik frappant en daar heb ik dus mijn eigen conclusies aan verbonden. Misschien heeft iemand (wellicht jij dus, Paul) nog een plausibele verklaring voor dit fenomeen...?
====================
Met vriendelijke groet, Wit.
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Voor mij staat de site op beide locaties vermeld. Beide locaties zijn op 4 juni om 16:54:24 het laatst bijgewerkt.
 

wit

Member
Joined
May 19, 2004
Beste Paul, bij mij dus niet: in https://curlie.org/World/Nederlands/Sport/Tafeltennis/ staan bij mij slechts 19 vermeldingen en bij dmoz.com etc. 20 stuks. Denk je niet dat dat komt omdat jij een editor bent? Misschien heb je wel een dusdanig krachtig cookie staan dat je ook alle geheime en/of nog niet volledig verwerkte links kan zien. Kan het wellicht aan de regio liggen? Of zelfs aan mijn provider (= demon, toch niet echt een stelletje amateurs)? Voor de volledigheid: het verschijnsel stoort me niet, maar verbaast me meer en meer, vooral ook n.a.v. jouw reactie.
=========
M.v.g. Wit
 

wit

Member
Joined
May 19, 2004
com=org

Bij verrassing geldt bovenstaande sinds gistermiddag niet meer. Beide categorieën zijn nu hetzelfde in de .com en de .org -versie. Oorzaak van dit bovennatuurlijke verschijnsel is dus niet duidelijk, maar er moet toch wat mysterie in het leven achterblijven (!?)...
 
Top Bottom