Welcome to Resource Zone.

Svenska

jophan

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Jul 22, 2002
Hej!

Den ligger och väntar på att bli utvärderad. Som du kanske har läst på andra ställen i det här forumet, kan det tyvärr ta ett tag.
 

boozer

Member
Joined
Jul 1, 2003
Jag la märke till att det inte verkar finnas några editors alls under katalogen Webbutiker och eftersom jag ändå bedriver en sajt som just katalogiserar svenska webbutiker så tänkte jag att man kanske skulle ta och ansöka. Frågan är dock, måste jag ansöka för varje underkatalog eller kan man inte ansöka till hela webbutikskatalogen? Och är det ok att ansöka när jag själv har en sajt som ligger i en underkatalog (snart i "Kataloger")?

MVH
Micke @ Gallerian.nu
 

nea

Meta & kMeta
Curlie Meta
Joined
Mar 28, 2003
När man ansöker om att bli ny redaktör så är en av de viktigaste sakerna att tänka på att inte ansöka om en alltför stor kategori. "Färre än 100 länkar" står det på ansökningsblaketten, men redan 100 länkar är en ganska stor kategori för en ny redaktör. (Observera att jag inte är metaredaktör och alltså inte har något med ansökningar att göra; detta är vad jag tycker mig se på de kategorier som nya redaktörer får.)
Vad jag rekommenderar dig att göra är att hitta en underkategori som inte har någon redaktör listad och ansöka om den. Om du blir antagen så kan du så småningom ansöka om fler kategorier.

Att du har en egen webbplats som väntar på att bli granskad ska inte påverka dina chanser, så länge du talar om det i din ansökan.

Lycka till! :)
-nea
 

jophan

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Jul 22, 2002
Hur stor kategorin du söker kan vara med tanke på dina chanser att bli accepterad beror lite grann på hur pass väl din ansökan avspeglar din förståelse av våra riktlinjer. Men det är inget som helst problem med att söka en kategori som har cirka 100 länkar. Välj den typ av butiker som ligger dig varmast om hjärtat.

Lämpliga kandidater där vi skulle kunna ha användning för ett par extra händer är exempelvis:

https://curlie.org/World/Svenska/Webbutiker/Antikviteter_och_samlargods
https://curlie.org/World/Svenska/Webbutiker/Sport

Men du kan naturligtvis ansöka om vilken kategori du vill. Men ansök inte bara för att få din egen webbplats listad. Även om World/Svenska/Webbutiker inte har någon explicit redaktör listad, så är vi ett halvdussin personer som redigerar i kategorin när vi har tid.
 
Y

yourlenses

Hej jag har försökt att få med sajten www.yourlenses.com (vi är ett svenskt företag som säljer kontaktlinser på nätet)i 9 månader nu. Jag har försökt lägga in den i World: Svenska: Webbutiker: Hälso- och friskvård. Den passar helt klart där. Senast jag gjorde en anmälan (ca 1 vecka sedan) fick jag svaret att sajten redan fanns i dmoz och frågan om jag ville uppdatera den. Är det nån som kan kolla hur det ligger till? Blir extremt tacksam om jag kan få hjälp i den här frågan!
 

nea

Meta & kMeta
Curlie Meta
Joined
Mar 28, 2003
Hej! Jo, webbplatsen väntar i den kategorin, så du behöver inte skicka in den igen. Att du fick svaret att den redan fanns i katalogen är märkligt - det måste ha varit en tillfällig bug, för den har inte varit listad tidigare.

-nea
 
Y

yourlenses

Ok, Tack för ditt svar. Va synd jag trodde nått var på gång. Är det vanligt att det tar ca 1 år att komma med? Finns det nått sett att påskynda processen.

Ser fram emot ditt svar!
 

nea

Meta & kMeta
Curlie Meta
Joined
Mar 28, 2003
Hur lång tid det tar varierar - jag har redigerat länkar som har legat och väntat i två år eller längre... Men det finns inget du kan göra annat än att vänta. Skicka inte in länken igen, för då skriver du bara över den första anmälningen! Jag har rensat bort en del spam från de ogranskade länkarna i kategorin, så nästa gång någon redigerar där är det mycket möjligt att han eller hon tittar på din länk.

Det låter inget vidare, men det är det bästa jag har att komma med.... :crazy:
 
Y

yourlenses

Ok Jag får hoppas att Dmoz Tomten kommer med tidig julklapp :) En följdfråga, om det tar så lång tid att komma med varför godkänner ni inte fler redaktörer? Det skulle ju leda till att ni skulle kunna öka antalet nya/bra länkar i katalogen.
 

jophan

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Jul 22, 2002
Vi får dessvärre inte särskilt många ansökningar, och vi är inte så kräsna. En ansökning av någon som öppet redovisar sina affiliations och som vi tror ansöker för att han/hon vill hjälpa till med ODP och inte bara för att få sin egen sajt listad, godkänns nästan automatiskt om den är avfattad på korrekt svenska, visar att den sökande har läst och förstått våra riktlinjer och de tre exempelsajterna följer riktlinjerna samt är relevanta för den kategori till vilken de skickas in.

Du skulle bli förvånad över hur många som skickar in ofullständiga ansökningar med felstavningar och grammatikfel, eller skickar in sajter som inte passar alls i kategorin de söker.
 
Y

yourlenses

Ok jag förstår, jag trodde ni hade en del vettiga personer som sökte. Är det okej om jag återkommer om en månad och tjatar om sajten fortfarande inte kommit med? :D
 

jophan

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Jul 22, 2002
Vi kan inte hindra dig, eller hur? ;)

Men det lär inte göra så stor nytta. Vi kan inte särbehandla dem som kommer hit och tjatar mot dem som inte har hittat hit. Vår uppgift är att bygga en så bra katalog som möjligt, och om en enstaka webbplats hit eller dit är listad gör ingen skillnad. Men jag förstår precis hur frustrerande det är för dig, jag skulle reagera likadant själv. Jag kan ju trösta med att de flesta SEOs anser att listning i ODP inte är så otroligt viktigt. Dina affärer kommer förhoppningsvis inte bära eller brista p.g.a. det.
 
Top Bottom