Welcome to Resource Zone.

Svenska DMOZ är död?

Status
Not open for further replies.

marpeto

Member
Joined
Sep 2, 2008
Har under mer än ett års tid med tre anmälningar försökt att få med <URL removed> under rubriken https://curlie.org/World/Svenska/Sport/Bordtennis/. Siten är mycket relevant och Sv Bordtennisförbundet använder den för att försöka få till fler pingisskolor. Den är inte vinstdrivande utan helt idéell. Borde med andra vara helt ofarlig och mycket relevant att ta med i indexet - men så har inte skett.

Tänkte då att det kanske är brist på redaktörer och då har både jag och en bekant (som har två SM-guld) anmält vårt intresse att fräscha upp directoriet avseende bordtennis men fått avslag utan motivering.

Har kontrollerat med SEO-optimerare, och de bekräftade att de sista två åren har det i princip varit omöjligt att få med nystartade siter & företag i indexet.

Kan bara konstatera utifrån mina erfarenheter att svenska DMOZ är dött, vilket är synd. Det är bara att se på aktiviteten i detta forum för att inse att så är fallet.
 

marpeto

Member
Joined
Sep 2, 2008
Ser att "informator" har behagat att besvara andra inlägg men inte detta. Kanske det är svårt att finna något bra "försvar" för varför inte "min" site kommit med i indexet?

Ytterligare en aspekt var tydligen att man skulle ha ett unikt innehåll för att komma med, ett skäl som verkar vara ett klassiskt svepskäl när man som i närliggande threads enkelt ser att det är något annat som styr. "Min" site handlar enbart om pingiskolor, en synnerligen unik site - i hela världen! Får besök från alla möjliga platser i världen (och alla är nog inte spam/sökmotorer), som får inspiration.

Kan bara återigen konstatera att DMOZ - trots "informator"s tappra skäl att hålla skenet uppe - inte längre fungerar i Sverige.
 

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Ja, alla inlägg är inte värda att lägga tid på att besvara...

Jag behöver inte hitta nåt "försvar" till att en viss webbplats inte lagts till i katalogen. Som sagts många gånger så listar redaktörerna webbplatser i den mån de hinner och ofta prioriteras inte att granska insända förslag.

Unikt innehåll är inget svepskäl utan en realitet för att bli listad.

ODP lever och fungerar, såväl den svenskspåkiga delen som resten av katalogen. Det fungerar dock kanske inte som webbplatsägare och SEO-aktörer vill, men det är heller inget vi eftersträvar. ;)
 

marpeto

Member
Joined
Sep 2, 2008
Tack för ditt svar, men som du förstår så är jag givetvis inte nöjd med hur ODP fungerar - eller brist på det snarare - i Sverige. Ta in fler redaktörer så att ODP kan leva i tiden. Det är bara att se på bordtennis-indexet som inte på något sätt avspeglar hur många siter som det finns. Om det finns engagerade personer som är beredda att offra sin fritid för att göra ODP bättre, varför tar ni då inte in dem? Du påstår att ODP lever, men min site är ett levande exempel på att så inte är fallet. För Svensk Bordtennis skull är det synd, då vi så väl behöver all publicitet som vi kan få för att täcka det stora gapet efter Waldner och Jörgen Persson.

Har du möjlighet att göra en liten (men betydande) insats för Svensk Bordtennis skulle det värdesättas, och samtidigt blir det ju ett exempel på att ODP trots allt lever - bara man har tid att vänta i över ett år....
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom