Welcome to Resource Zone.

subdomeinen

ZaagTand

Member
Joined
Nov 4, 2005
Aan de editors.

Ik heb een vraag aangaande subdomeinen. Ik heb een site die onderverdeeld is in subdomeinen. Ik zal de url niet vermelden omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik een review wil.

De subdomeinen hebben overlap dus die kan ik niet afzonderlijk aanmelden. Een ander subdomein wat ik heb gemaakt heeft echter ook enige overlap, maar dat domein is heel anders van opzet, totaal andere layout en kan ik ook, als ik dat zou willen, ook in een andere categorie aanmelden. Maar ik wil niet spammen dus ik zou jullie gedachten hierover willen horen.

Indien gewenst ben ik bereid om de urls hier te plaatsen zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel. (Het praat makkelijker als je weet wat er bedoeld wordt)

Daarnaast heb ik een vraag over affiliate links. Ik heb dus een pagina (subdomein) gemaakt die alleen maar bestaat uit hyperlinks naar andere sites. Niet veel bijzonders zou je zeggen, maar het is wel de 1e site die dergelijke links op die wijze gecategoriseerd heeft. (Unieke content? :) )

Er is geen sprake van geld voor aantallen kliks of iets dergelijks. Maar mogelijk ben ik in de toekomst wel van plan om een kleine vergoeding voor dergelijke links te vragen.
1: Is er dan sprake van affiliate links?
2: Maakt een dergelijke site, die enkel en alleen bestaat uit links (ala startpagina) kans op een plaatsje binnen DMOZ?

Ik ben benieuwd. Alvast bedankt voor de info.

Vriendelijke groeten
 

marcelfeenstra

World/Nederlands
Joined
Sep 11, 2002
Zolang we de concrete details niet kennen, kunnen we alleen maar algemene richtlijnen geven. Welnu:

1) Als dat ene subdomein overlap heeft met de andere, is het waarschijnlijk geen goed idee om het separaat aan te melden. Ik weet niet wat u met "andere opzet" bedoelt, maar de (andere) layout is in elk geval voor ons niet relevant.

2) Een pagina met links naar andere sites is waarschijnlijk geen goede kandidaat voor opname in de directory. Een site met een groot aantal logisch ingedeelde en goed onderhouden links zou (eenmaal) in de directory kunnen worden opgenomen indien we van mening zijn dat sprake is van unieke content die iets toevoegt aan ODP.

Sites als Startpagina en Startkabel zijn bijvoorbeeld opgenomen in ODP, maar de "dochterpagina's" van dergelijke sites (of die nu geïmplementeerd zijn d.m.v. subdomeinen, subdirectory's of nog op andere wijze) worden niet opgenomen.
 

ZaagTand

Member
Joined
Nov 4, 2005
Hallo Marcel,

bedankt voor de uitleg! Het is mij nu duidelijk.

Ik heb het hoofddomein aangemeld en zie wel wat er (in de toekomst) gaat gebeuren.

Vriendelijke groeten
 
Top Bottom