Welcome to Resource Zone.

Sejlads fritid erhverv?

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Jeg arbejder med dette site:

www.winches.dk

Som omhandler skibsudstyr ( skødespil ) for fritidsejlere - men det er en erhversside som reklamere for et produkt ( Andersen Winches ) til fritidsejlere. Skal siden så ind under

/World/Dansk/Fritid/Sejlads

Når jeg kigger i kategorien er der en del sites som er erhvervssider

eller

World > Dansk > Erhverv > Forbrugerprodukter og service > Både

dette er naturligvis erhvervsider, men målgruppen samtidtigt profesionel fiskeri.

Mange hilsner
Mads
 

sfromis

Member
Joined
Mar 25, 2002
Produktsider er noget som vi betragter som undersider til webstedet for den som står for produktet - og sådanne undersider medtager vi sædvanligvis ikke.
 

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Når nu producentens side kun er på engelsk

Er det ikke lidt unødvendigt restriktivt ?

DMOZ lister forhandlere af bådeudstyr, men ikke leverandøre?

Den skillelinje er umulig at opretholde. Sitet er lavet i et samarbejde mellem den eneste danske leverandør af produktet og producenten Andersen Winches. Da producenten ikke laver en dansk version af deres site, vil det sige at dette site ikke kommer i en dansk version fra producenten.

For personer der benytter indekset vil jeg mene at det var en fordel at få listet sitet på dansk, istedet for kun producentens som kun findes på engelsk. Endelige er producentens eget site ikke med i dmoz indeks, så istedet for at findes noget om produktet, må brugeren af indekset gå til en søgemaskine for at finde oplysningerne.

Hvis brugeren endelig finder noget er det en forhandler, som typisk bare har navn og pris på et produkt, da de ikke har de samme muligheder for at benytte penge på et website som en leverandør med agenturet på et produkt.

Ville det ikke være formålstjenligt, om den der forslår et site til DMOZ får en begrundelse for afslag. Bare 1 af 4 mulige f.eks.

1. Kvalitet for ringe.
2. Forkert gruppe for website.
3. Forkert type af indhold.
4. Allerede optaget på anden url eller lign.

På den måde undgik man en masse trafik, med sites som bliver foreslået flere gange osv.

Mange hilsner
Mads
 

mads2000

Member
Joined
May 26, 2004
Ville det ikke være formålstjenligt, om den der forslår et site til DMOZ får en begrundelse for afslag
Tro mig når jeg siger nej!! :D (men en bøn kunne være at de der foreslår sites gider læse retningslinierne)
Mht resten: Forestil dig et supermarked der tilmelder et site pr vare de har på hylden - det er næppe i surferens interesse at disse sider optages.
 

sfromis

Member
Joined
Mar 25, 2002
Hvis firmaet med det danske agentur har en dansksproget hjemmeside, er der gode chancer for at den kunne egne sig til optagelse, under World/Dansk/Erhverv (ikke fritid). Og så vil det da være naturligt hvis et sådant websted giver adgang til den produktpræsentation som du arbejder med.
 

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Tak for tippet

Jeg prøver World/Dansk/Erhverv, tak for tippet.

"Forestil dig et supermarked der tilmelder et site pr vare de har på hylden - det er næppe i surferens interesse at disse sider optages."

Den analogi mener jeg bare ikke holder - jeg mener at det er i surferens interesse at kunne finde samtlige produkter, men naturligvis ikke det samme produkt 1.000.000 gange. Med det er ikke det som der er tale om, det er det samme produkt 1 gang for hvert sporg.

Forestil dig der er en der producere produkt A, denne producent kan få sit produkt med i DMOZ, men producenter har kun et website på engelsk. Men producenten sælger sit produkt til 30 leverandøre verden over, og de laver hver et website udelukkende om produkt A på deres eget sprog. Men ingen af de 30 leverandøre kan få deres site i DMOZ, fordi de ikke er producenten.

Jeg kan godt forstå er redaktørene har travlt, men hvis de alligevel i sidste ende handler pr. automatik efter nogen regler så mister DMOZ da hele sin beretigelse. Et site på dansk om skødespil til fritidsejlere, det skal under dansk erhverv!
 

mads2000

Member
Joined
May 26, 2004
eg kan godt forstå er redaktørene har travlt, men hvis de alligevel i sidste ende handler pr. automatik efter nogen regler så mister DMOZ da hele sin beretigelse.
Her er vi så ikke enige.
Hvis referencen til supermarkedet blev for speget, så lad os se på en brugtbilforhandler - jeg forstår godt han gerne vil have samtlige varer repræsenteret i kataloget, men surferen og redaktøren vil nok helst se hans hovedside repræsenteret, hvorefter surferen selv tager turen gennem hans sider.

Hvis du har en lødig side om Frederiksen spil kan den sikkert optages i Erhverv men hvorfor ikke inkludere Frederiksen skødevogne også, istedet for at satse på to sider med forskellig URL. Igen forstår jeg godt dig som webmaster - to sider, begge optaget i kataloget, der linker til hinanden er et hit sammenlignet med én side med to produkter, men redaktøren køber den ikke :D
 

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Tak for du tager dig tid til at svare.

Hej

Først tak fordi du tager dig tid til at svare.

Det er interessant i denne sammenhæng at vi gætter på hvad der er årsagen til at min side ikke er optaget, da der ikke gives begrundelse for afslag, og jeg tror dette medføre nøjagtig det som er sket her, så prøver man bare et andet sted. Hvilket da må give bunker af ekstra arbejde for redaktørerne.

Hvis vi skal tage eksemplet med en analogi til biler, så skulle analogien være BMW international lavede et website på tysk og KUN på tysk. Derefter lod de det være op til en ENKELT importør pr. land – KUN EN – at lave et BMW site på 30 andre sprog. Samtlige forhandlere herunder brugtvogns forhandlere opretter naturligvis deres sites, men der er EN ENKELT importør pr. land, der importere samtlige BMV’er og de har et site, som i store træk er nationale versioner af BMW’s site.

Hvis du går ind og søger på BMW, så finder du under World > Dansk > Erhverv > Autobranchen > Forhandlere

www.bmw.dk

Sådan bør det jo være.

Hvis du går ind og skriver Andersen skødespil, ja så finder du en side med en maritim link samling og en forhandler af skødespil under World > Dansk > Erhverv > Forbrugerprodukter og service > Både

Er det ikke rimeligt at man her kunne finde den overordnede repræsentant for Andersen skødespil i DK?
 

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Bare en enkelt tak..

"to sider, begge optaget i kataloget, der linker til hinanden er et hit sammenlignet med én side med to produkter, men redaktøren køber den ikke "

ja, en enkelt optagelse ville nu være rigeligt fint for mig :)
 

mads2000

Member
Joined
May 26, 2004
Well så fik jeg lidt tid til at kigge nærmere på siden. Da jeg stadig sejlede seriøst var Andersen ejet af Watski og derfor tog jeg en kigger der. Gæt hvad jeg fandt: http://www.watski.dk/www/index.asp
Jeg tror du har forsøgt at tilmelde en side der optræder som underside på et andet site. Dermed bryder du tilmeldingsreglerne (og spilder min tid!) og bør ikke undre dig så meget når du bliver opdaget.
 

Mads

Member
Joined
Mar 11, 2006
Watski

Det står i bunden af winches.dk at der er copyright hos Watski og Andersen, så det er der klart gjort opmærksom på.

I besked nummer 3 i denne tråd skiver jeg at sitet er produceret af
den eneste danske leverandør af produktet = Watki

"Sitet er lavet i et samarbejde mellem den eneste danske leverandør af produktet og producenten Andersen Winches. Da producenten ikke laver en dansk version af deres site, vil det sige at dette site ikke kommer i en dansk version fra producenten."

Jeg synes bemærkninger om at jeg er blevet opdaget er unødvendig, specielt da det klart fremgår af ovenstående tråd samt af selve sitet at det er leverandøren/watski som står bag produktionen.

Andersen har aldrig været ejet af Watski, derimod er Watski dem der i DK har agenturet på Andersen skødespil. Det er dem jeg i BWM eksemplet omtaler som den eneste importør, de har fået lavet siden i et samarbejde med Andersen. NØJAGTIG som jeg har beskrevet det gentagende gange i ovenstående eksempel, jeg har således ikke forsøgt at holde noget skjult i den sammenhæng.

Siden optræder ikke som en underside til Watski, Watski linker til siden ligesom alle andre kan gøre det. Inklusiv dem der ikke er Watski forhandlere. Men her er nok måske lidt af sagens kerne, selv hvis sitet lå på Watski’s server, og der stod Watski i hovedmenuen, så vil det blot illustrere en fejl i de regler som er opsat for hvad der kan optages i DMOZ. Da reglen kommer til at gå imod hvad der er i brugerens interresse.

Jeg kan godt forstå at der er vanskeligt at opsætte regler for optagelse i DMOZ, og et site som www.winches.dk befinder sig nok i en grå zone. Jeg mener blot at man gør brugerne en bjørne tjeneste ved at gøre reglerne for restriktive.

Men jeg mener faktisk er DMOZ i deres regelsæt søger at vise forståelse for en grå zone, når man f.eks. skriver at sider i visse sammenhænge kan dobbelt optages.

”Sites that are relevant to a subject category and a specific local geographic area. Many sites can be listed once in a topical branch of the ODP, and once in the Regional category.”

Som jeg skrev i besked nr. 3

"For personer der benytter indekset vil jeg mene at det var en fordel at få listet sitet på dansk, i stedet for kun producentens som kun findes på engelsk."

Så vi er vist nået hele vejen tilbage igen hvor det begyndte.

Held og lykke med arbejdet som Editor

Med venlig hilsen
Mads
 
Top Bottom