Welcome to Resource Zone.

Redacteuren nodig, maar toch niet

drsnuggle

Member
Joined
May 26, 2010
Onlangs heb ik me 2 keer aangemeld (2 keer afgewezen ook) om editor te worden. De ene afwijzing was omdat er al genoeg redacteuren waren voor de categorie, de andere omdat de categorie te klein was. Dat is overigens zo omdat veel sites die in die categorie horen gewoon op de grote hoop van de top categorie gegooid worden.

Tegelijkertijd zijn er vele vele webmasters die klagen dat het soms jaren duurt voordat hun site wordt opgenomen in DMOZ, waarbij het antwoord van de organisatie steevast is dat het nu eenmaal een tijdrovend proces is om sites te laten bezoeken door menselijke redacteuren.

In de categorie waarvoor ik mijn website heb aangemeld staan bovendien een hoop websites die daar niet thuishoren, waardoor ik me afvraag of er inderdaad 'genoeg redacteuren' zijn.

Zijn er nu wel of niet genoeg redacteuren? Want als het WEL zo is, dan zou het toch geen maanden en maanden of soms zelfs jaren moeten duren voordat een site eindelijk eens opgenomen wordt.
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
De ene afwijzing was omdat er al genoeg redacteuren waren voor de categorie
Dit is geen reden waarom een aanvraag om redacteur te worden afgewezen wordt.
De exacte tekst weet ik zo niet uit mijn hoofd maar het is iets als "de categorie is reeds voldoende vertegenwoordigd of is te groot" let op het woordje "of".
de andere omdat de categorie te klein was.
Een categorie kan te klein zijn. Als er geen of bijna geen websites zijn die in de categorie passen heb je als redacteur geen werk te doen. Dat is niet leuk maar geeft je ook geen kans om DMOZ beter te leren kennen.

Ik raad daarom altijd aan om een categorie met minimaal 10 à 15 vermelde websites en maximaal zo'n 75 à 80 met een uitloop naar 100 te kiezen. Dat is groot genoeg om interessant te zijn en ook weer niet te groot om overzichtelijk te blijven.

In de categorie waarvoor ik mijn website heb aangemeld staan bovendien een hoop websites die daar niet thuishoren
Als er websites zijn die verkeerd zijn opgenomen dan kan je dat melden via de "bijwerken vermelding" link op DMOZ (dit mag ook voor websites die niet van jezelf zijn). Als je meerdere websites wilt melden mag je dat ook hier op het forum doen.

Zijn er nu wel of niet genoeg redacteuren? Want als het WEL zo is, dan zou het toch geen maanden en maanden of soms zelfs jaren moeten duren voordat een site eindelijk eens opgenomen wordt.
Er zijn nooit voldoende redacteuren. Maar kwantiteit is niet waar we naar streven. Kwaliteit is belangrijk. Dus gewoon nog een keer proberen. Het formulier volledig invullen en 3 voorbeelden geven van websites die in de categorie passen en deze titel en omschrijving geven die redelijk overeenkomt met de richtlijnen. (we verwachten geen perfecte titels en omschrijvingen, dat leren we je later wel).

Trouwens het aantal redacteuren heeft niets te maken met hoeveel tijd er verstrijkt tussen het aanmelden van een website en de plaatsing daarvan in de directorie. Als redacteur kan je gebruik maken van de aangemelde websites, maar dat moet niet. Als redacteur bouw je de categorie. Hoe en waar je websites vindt om te vermelden is niet belangrijk, dat kan bij de aanmeldingen zijn maar ook in tijdschriften, via zoekmachines, links op andere websites, de lokale krant, op een winkelpui.
 

drsnuggle

Member
Joined
May 26, 2010
Bedankt voor het snelle antwoord, hierdoor is een en ander alweer een beetje duidelijker in ieder geval.
 
Top Bottom