Welcome to Resource Zone.

Probleem met link in dmoz

P

paulmulder

Hallo,

Ik heb een vraag m.b.t. een link in de categorie Top: World: Nederlands: Computers: Internet: Commerciële Diensten: Webhosting: A

Het betreft hier de site "Amstel Hosting" (http://www.amstelhosting.nl)

Onze website is een lange tijd geleden aangemeld bij de dmoz directorie. Na enige maanden is deze opgenomen, en een tijd later ook opgenomen in de google directorie en staat hier momenteel nogsteeds: http://directory.google.com/Top/World/Nederlands/Computers/Internet/Commerci%C3%ABle_Diensten/Webhosting/A/

Ik merk nu dat de listing uit de dmoz directorie is verwijderd. Ik neem aan dat dit zal betekenen dat de listing na enige tijd ook uit de google directory zal vallen.

Ik ben hierdoor helemaal verbijsterd. Wij hebben de site nooit nogmaals proberen aan te melden bij een andere catergorie, en ook de inhoud van de site is niet gewijzigd zodat deze mischien niet meer tot de genoemde categorie zou behoren.

Zover ik het gebrijp zou onze link dan handmatig door een moderator verwijderd moeten zijn, en dat er hier niet sprake is van een mogelijke probleem met het spideren van de site.

Nou weet ik niet welke moederator hiermee het beste zou kunnen helpen, maar ik zou het erg waarderen als iemand naar dit probleem zou kunnen kijgen.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Paul Mulder
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Een van de redacteuren heeft geconstateerd dat deze site niet voldoet aan onze richtlijnen.
In het kort komt het hier op neer: gebrek aan unieke content.
Meer kan en mag ik niet zeggen.
 
P

paulmulder

Hartelijk dank voor uw response.

Er is mij het een en ander niet geheel duidelijk.

In de laatste 72 uur zijn er een aantal nieuwe links toegevoegd aan de directory https://curlie.org/World/Nederlands/Computers/Internet/Domeinnamen/

De websites 1 & 2 zijn precies hetzelfde, alleen wordt er hier een andere URL gebruikt.

1) bNamed.be - Registratie van domeinnamen voor de extensies be, nl, com, info, biz, net en org.
http://www.bnamed.be/en/index.asp

2) bNamed.net - Online registraties, met een keuze tussen .be-domeinnamen en andere extenties.
http://www.bnamed.net/en/index.asp

Bnamed.net staat nu ook in twee verschillende categories:

bNamed.net - Online registraties, met een keuze tussen .be-domeinnamen en andere extenties.
-- http://www.bNamed.net World: Nederlands: Computers: Internet: Domeinnamen (1)

bNamed.net - Online registeren met keuze tussen verschillende extenties.
-- http://www.bNamed.net World: Nederlands: Regionaal: België: Bedrijven en Economie: Internet: Domeinregistratie (1)

----------

Terug op mijn oorspronkelijke melding over onze website.

Er wordt aangegeven dat er gebrek is aan "unieke" content. Hierop zou u zelf 2 redenen kunnen bedenken:

1) De site "was" uniek, maar is door het onstaan van nieuwe webite sinds deze tijd niet meer uniek. In dit geval zou ik zelf denken dat een site die al meer dan een jaar in de dmoz directory en google directory heeft gestaan er niet zomaar uit gegooit zou worden.

2) De site was beoordeeld als passend voor de gegeven directory door een voormalige editor, en is opnieuw beoordeeld door een nieuwe editor als "niet" passend. Zover ik kan zien hebben de webhosting en domeinregistratie geen editor, waarbij ik aanneem dat deze categories door dezelfde redacteur beheerd worden. Zelfs in het geval dat dit niet het geval is, zou ik vermoeden dat er toch wel communicatie bestaat tussen redacteurs.

Met betrekking tot de bovenstaande recente toevoeging (bnamed) zou ik niet willen suggesteren dat het editen van websites niet op een goede of eerlijke manier gedaan wordt. Echter, er blijven dan wel vragen over de qualiteit van de links vermeld in dmoz, als een webite die al meer dan een jaar in de directory heeft gestaan plotseling wordt verwijderd, en nieuwe urls worden toegevoegd die identiek zijn, en ook vlak onder elkaar staan in de lijst.

Ik begrijp dat redacteurs gebonden zijn aan het reglement van dmoz, maar als u aangeeft "Meer kan en mag ik niet zeggen", dan klinkt dit wel heel "cloak and dagger" en mysterieus. Ik had begrepen dat dit forum onstaan is zodat er op een "open" manier over bepaalde dingen gepraat kan worden. Waarom u over deze specifieke vraag verder niets "mag" zeggen is mij een raadsel. Ik vermoed dat het dit ook zal blijven.

Mvrg,

Paul Mulder
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Bedankt voor de tip over bNamed. Dit was niet correct. Maar soms schiet er wel eens zo'n foutje doorheen, ook redacteuren zijn mensen. Beide vermeldingen stonden trouwens al meerdere maanden naast elkaar en niet pas sinds enkele dagen.

Vermelding op twee plaatsen, in een thematische categorie en in een regionale categorie, is zo'n beetje de enige uitzondering op de regel dat een site maar een maal vermeld zal worden. Ook in dit geval correct toegepast.

Wat jouw site betreft kan ik alleen mededelen dat jouw veronderstelling twee juist is.

Het is trouwens niet zo dat deze catgeoriën door dezelfde persoon geredigeerd hoeven worden. Ikzelf, en enkele andere redacteuren, kunnen bijvoorbeeld binnen het gehele Nederlandse taalgebeid werken zonder dat wij direct vermeld staan als redacteur. En dan zijn er nog redacteuren op een hoger niveau die in alle categoriën van ODP kunnen werken, en dat ook regelmatig doen.

Er is besloten om niet meer dieper in te gaan op redenen waarom een site verwijderd of gewijgerd wordt. Dit om ellenlange discussies te voorkomen. Ervaring heeft helaas geleerd dat enkele personen misbruik maakten van de mogelijkheden. De guidelines van ODP zijn opzich duidelijk genoeg met betrekking tot de redenen waarom sites niet vermeld worden.
 
Top Bottom