Welcome to Resource Zone.

Prioriterat

Leif Peterson

Member
Joined
Nov 26, 2004
Nästa upplägg under World > Svenska > Webbutiker > Hem och trädgård > Möbler blir säkerligen http://www.arredo3.nu/ som ny kund hos företag x.

Jag som inte är kund där får vänta tålmodit på att min site http://www.kokshopen.se kommer upp om kanske något år.

Men att studera sambanden mellan just vissa sidor vars ägare anlitat vissa företag listas här direkt. Därav är det intressant att se reaktionerna med Kajsas Kök blir.

Ett.
Min undran är måste jag gå och betala 6 500kr för att snabbt bli listad hos den som är förtoendevald redaktör för hus och hem.

Två.
Till vem kan jag anmäla vad jag ser som missbruk av redaktörs tjänster.
 

magne

Member
Joined
Oct 6, 2002
Jeg håper du forstår norsken min: :D

Det skal ikke forekomme prioritering av egne kunder, eller andre aktiviteter som kan svekke integriteten til hver enkelt redaktør, eller ODP.

Desverre hender det enkelte ganger (merk at jeg uttaler meg på generelt grunnlag, jeg har ingen kunnskaper om noen spesifikke tilfeller i World/Svenska/ ) og da kan du bruke abuse-skjemaet på http://report-abuse.dmoz.org/swe/ . Forekommer det misbruk, vil redaktøren risikere å miste sin konto på ODP, avhengig av typen misbruk og alvorlighetsgraden. ODP ser ikke med blide øyne på misbruk, for å si det mildt.

IKKE diskuter mistanker om misbruk i dette forumet, siden disse sakene skal behandles konfidensielt.

Nei, du trenger ikke betale penger for å bli oppført. Penger spiller ikke noen som helst rolle, og en SEO er ikke i stand til å få oppføringen sin fortere inn i katalogen enn noen andre. Tvert imot kan en SEO som misbruker sin redaktørkonto få alle nettstedene sine fjernet.

Det som imidlertid hjelper, er å sende nettstedet til rett kategori, med en god tittel og beskrivelse. Da vil det ta mindre tid for redaktørene å publisere nettstedet, og det er større sjanse for at den blir oppført foran et annet nettsted som f.eks. har en beskrivelse som er full av "keywords", er sendt til feil kategori, eller er sendt til 100 ulike kategorier. (spam).
 

sven

Member
Joined
Mar 22, 2002
Som Mange säger så finns det en webblankett för att anmäla missbruk. Svensk version finner du på http://report-abuse.dmoz.org/swe/ . Du kan även skriva direkt till mig eller valfri metaredaktör eller administratör.

Det vi måste veta är vilka webbplatser det gäller, vilka kategorier de listats i och hur du vet var de är kunder. Lösa rykten duger inte.

Det kan vara bra att veta att redaktörer i ODP får lista egna webbplatser, men de får inte särbehandla dem eller missgynna andras webbplatser.

Jag skulle också önska att du raderade företagsnamnet ur ditt inlägg. Jag tycker det är osnyggt att peka ut en enskild redaktör, samtidigt som det av andra kan uppfattas som reklam. Får vi in en anmälan med de faktauppgifter du har vidtar vi lämpliga åtgärder.
 

jophan

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Jul 22, 2002
Leif Peterson said:
Nästa upplägg under World > Svenska > Webbutiker > Hem och trädgård > Möbler blir säkerligen y som ny kund hos företag x.

Jag som inte är kund där får vänta tålmodit på att min site kommer upp om kanske något år.

Men att studera sambanden mellan just vissa sidor vars ägare anlitat vissa företag listas här direkt.
"Direkt"? Sedan 30 november 2003 har exakt en webbplats listats i denna kategori. Det tar vanligen ett par år att bli listad i samtliga kommersiella kategorier i svenska delen av ODP eftersom det är så få redaktörer som är intresserade av att redigera i de delarna.

Har du anklagelser med substans i så är vi som magne och sven säger mycket intresserade av att höra dem. Vi ser synnerligen allvarligt på redaktörsmissbruk av katalogen och sparkar sådana redaktörer.
 
Top Bottom