Welcome to Resource Zone.

Norsk

Jeg håper at noen av de norske redaktørene kan dra igang en norsk diskusjonstråd hvor man kan få anledning til å diskutere ting man er opptatt av rundt Open Directory.
 

hildea

Member
Joined
Apr 1, 2002
Re: Norge

Ser ut som du har dratt i gang en tråd, så da trenger ikke vi gjøre det. <img src="/images/icons/smile.gif" alt="" />

Herved erklærer jeg tråden for diskusjoner på norsk om ODP for åpnet! Spør og diskuter i vei, så skal jeg og de andre norske/skandinaviske redaktørene gjøre vårt beste for å svare.

Den norskspråklige delen av ODP er på https://curlie.org/World/Norsk . (Nettsteder om Norge på engelsk listes i https://curlie.org/Regional/Europe/Norway .)
 

Re: Norge

Takk for hurtig respons. Kommer tilbake med endel problemstillinger som jeg lurer på i løpet av en dag eller to.
 

Re: Norge

Hvor mange er det som arbeider som redaktører innenfor den norske delen av ODP?

Dersom jeg ønsker å få vurdert et nettsted hvor kategorien mangler redaktør; betyr dette at ingen av dere vil vurdere hvorvidt min registrering bør tas inn i ODP?
 

hildea

Member
Joined
Apr 1, 2002
Re: Norge

Sist jeg talte opp var det rundt tjue redaktører eller deromkring. Aktivitetsnivået varierer selvsagt sterkt.

Redaktører kan redigere alle underkategorier under der de har navnet sitt, så vi fire som står oppført direkte under World/Norsk har tilgang til å vurdere alle innsendte nettsteder i den norskspråklige delen. (Dessuten har alle som er oppført med "editall" her https://curlie.org/edoc/editall.html tilgang, men det er selvsagt ikke så mange av dem som behersker norsk.)

Det er jo begrensa hva vi rekker over, så hvis nettsteder du sender inn hører hjemme i deler av katalogen som få/ingen er interessert i risikerer du at det blir en stund å vente.
 

magne

Member
Joined
Oct 6, 2002
Re: Norge

Genialt med offentlig forum - håper det etterhvert kan få offisiell status, slik at "kundene" går til _ett_ sted. <img src="/images/icons/smile.gif" alt="" />

Vi har redusert antallet "grønne" (upubliserte) lenker ganske betraktelig den siste måneden, så det vil forhåpentligvis ikke ta så veldig lang tid å få lenkene publisert lengre.

Det som derimot kan skje er at dupliseringer (flere www.domene.no/ i forskjellige kategorier) eller eventuelle dyplenker (www.domene.no/A , www.domene.no/B etc.) ikke blir publisert. Vi skal fokusere på kvalitet, ikke mengde, og da er det ikke sikkert at en liten del om f.eks. akvareller i et større nettsted om kunst blir vurdert til å ha nok informasjon til å få en oppføring, selv om moder-nettstedet blir oppført.

Men som Hildea sa, det finnes mange redaktører for World/Norsk, i tillegg til mine egne kategorier fungerer jeg også som "greenbuster" og "halvpubliserer" nye lenker (tilpasser lenke, tittel og beskrivelse, eventuelt finner ny kategori til eller avviser nettsted med dårlig kvalitet eller feil språk) som de med redaktørprivilegier i høyere nivå raskt kan legge ut offentlig.
 

hildea

Member
Joined
Apr 1, 2002
Genialt med offentlig forum - håper det etterhvert kan få offisiell status, slik at "kundene" går til _ett_ sted.
Ettersom det er lenket hit fra https://curlie.org/guidelines/ og forumet er drevet av metaene er dette vel så offisielt som det kan få blitt. <img src="/images/icons/smile.gif" alt="" /> Jeg innbiller meg at det er en stund siden "unofficial" ble fjerna fra forsida. Men folk er selvsagt velkomne til å diskutere og spørre om ODP på andre fora også - mange vil foretrekke å diskutere på de foraene de er vant til.

Hilsen Hilde
 

hildea

Member
Joined
Apr 1, 2002
Re: /World/Norsk/Regionalt/Europa/Litauen

The site has been submitted, and is waiting to be reviewed. Please be patient. It's not very long since it was submitted.

I answered exactly the same question by email a few days ago. There's no point in repeating a question many times - it only wastes time, and doesn't speed up things.

Regards, Hilde
 
B

burlega

Re: /World/Norsk/Regionalt/Europa/Litauen

Thank's, but I believeto another Nors editors help, not you. Your empty answers are spending my time only.
 

simsan

Member
Joined
Apr 22, 2004
Kan jeg anke en beslutning tatt av en editor?

Hei!

Som et hobbyprosjekt så har jeg i over et år jobbet i det små med å lage et eget nettsted med et tippeprogram for å sette opp Norsk Tipping sin tippekupong med matematisk systemtipping ( http://www.tippsmart.no ). For en måned siden så lanserte jeg 'siten', og en uke senere forsøkte jeg å 'submitte' det til www.dmoz.org (under https://curlie.org/World/Norsk/Spill/Hasardspill).

Enda en uke etterpå så ser jeg i webloggen min at en editor fra dmoz har vært innom og trykket på et par linker på nettsiden min. Siden ingen ting har skjedd i dmoz katalogen (nå som det er gått enda en uke), så antar jeg at siden min er blitt avvist. :confused: Stemmer det?

Jeg er kanskje ikke noen stor Web-designer, så det er mulig at helhetsinntrykket ikke var super-profft. Jeg vil imidlertid hevde at siten både inneholder ting som er unikt, og at den er et positivt innslag i Web-floraen (f.eks. siden alt er helt gratis).

Det finnes selvfølgelig flere tippeprogram der ute, men jeg synes min løsning er såpass unik at den fortjener den ekstra oppmerksomheten. Løsningen er a) integrert i en Web-side b) Bruker Folkerekka til Norsk Tipping i reduksjonssystemene og c) Leveres med et eget lite program som man kan laste ned på PDA for å sjekke tippekupongen mens man sitter på fotball-pub.

Er det mulig å anke en beslutning som er tatt av en dmoz-editor? Kan jeg forsøke å bedre web-designet litt og så submitte på nytt igjen? Jeg vet at det fortsatt er en 'link' eller to der siden bak mangler skikkelig innhold.

Hvis det er slik at kategorien /World/Norsk/Spill/Hasardspill skal handle mest om spillegalskap (og ikke så mye om verktøy og informasjon som hjelper gamblere til spilling) så ønsker jeg å foreslå at denne kategorien deles i to, F.eks /World/Norks/Spill/Hasardspill/Informasjon og verktøy og /World/Norsk/Spill/Hasardspill/Spillegalskap. Med en slik inndeling så burde det iallefall være rom for min 'site' :)

hilsen
Simen
 

magne

Member
Joined
Oct 6, 2002
Simen,

Nettstedet ligger fremdeles ubehandlet i Hasardspill. Ha litt is i magen, så vil det nok bli oppført før eller senere. Vi har ikke så mange aktive redaktører, så det tar litt tid før enkelte kategorier blir oppdatert. Vær oppmerksom på at det ikke er noe som helst i veien for at du kan bli redaktør for kategorien hvis du har interesse for hasardspill, såfremt du ikke framhever ditt eget nettsted foran andre. Hasardspill er kanskje en litt vanskelig første-kategori (mye spam og spesielle regler), men det skader ikke å prøve.
 

simsan

Member
Joined
Apr 22, 2004
Registrering av nettsted

Hei Magne!

Tusen takk for informativt svar. Jeg føler dessverre ikke at jeg har tid til å påta meg rollen som redaktør av kategorien, så jeg får heller vente i spenning.
 

asleo

Member
Joined
Jul 17, 2004
Søknad til ODP - E-post fra ODP mangler subject (registreringsnøkkelen?)

Jeg har to ganger prøvd å søke om å bli redaktør for: [1] Kategorien "World: Norsk: Samfunn: Religion og livssyn: Kristendom: Kirkesamfunn: Adventistene", men e-posten jeg mottar fra ODP i etterkant fungerer ikke.

Her er e-posten jeg mottar etter at jeg har sendt søknaden min (med komplett header):

[Klipp/lim begynner]:
"Received: from vvask01 [213.236.233.198] by mail02.itweb.no with ESMTP
(SMTPD32-8.05) id ACEF1051005C; Sat, 17 Jul 2004 13:26:39 +0200
Received: from 64.236.222.10 by (LogSat Software SMTP Server) Sat, 17 Jul 2004 13:26:39 +0200
Received: from dust.netscape.com (dust.netscape.com [207.200.81.140])
by xwing.mcom.com (8.12.8/8.12.8) with ESMTP id i6HBTd8c026000
for <asle@fortellinger.net>; Sat, 17 Jul 2004 04:29:40 -0700 (PDT)
Received: (from aolrun@localhost)
by dust.netscape.com (8.11.7+Sun/8.11.6) id i6HBQYT15942;
Sat, 17 Jul 2004 07:26:34 -0400 (EDT)
Date: Sat, 17 Jul 2004 07:26:34 -0400 (EDT)
Message-Id: <200407171126.i6HBQYT15942@dust.netscape.com>
From: apply@dmoz.org (Open Directory Application)
Reply-To: apply@dmoz.org (Open Directory Application)
To: asle@fortellinger.net
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"Subject: opendir - 923c1f524f1b82fbc78bd74c153cfe46
X-Server: LogSat Software SMTP Server
X-SF-RX-Return-Path: <aolrun@dust.netscape.com>
X-IMAIL-SPAM-STATISTICS: 0.9633
X-RCPT-TO: <asle@fortellinger.net>
Status: R
X-UIDL: 383591740

INSTRUKSJONER - vennligst les og følg anvisningene

For å fullføre søknadsprosessen er du nødt til å svare på dette brevet. Da bekrefter du at vi har fått korrekt e-postadresse.

Du må ikke endre noe i linjen "Subject" for meldingen -- den inneholder registreringsnøkkelen din."
[Klipp/lim slutter]

E-posten mangler altså "Subject", og slik jeg ser det så er det her problemet ligger. Det nytter ikke å besvare denne e-posten. Her er noe feil i systemet deres, og jeg hadde satt pris på om dere kunne ta en titt på problemstillingen.

[1]: <url: https://curlie.org/World/Norsk/Samfunn/Religion_og_livssyn/Kristendom/Kirkesamfunn/Adventistene/ >

Vennlig hilsen,
Asle Ommundsen
 
Top Bottom