Welcome to Resource Zone.

Nederlands

K

koendw

Re: Aanmelding status

nluser,
Ik denk dat je in dit geval best even contact opneemt met redacteur gijanto. Gebruik daarvoor het formulier https://curlie.org/cgi-bin/send.cgi?toeditor=gijanto .
Als je site nog maar pas aangemeld is kan je beter even wachten; de kans is groot dat de site zeer binnenkort opgenomen wordt.
mvg, Koen.
 
N

nluser

Re: Aanmelding status

Beste Koenw,
Dank u wel voor uw reactie.

Ik zal geen contact opnemen met deze redacteur, want ik zie dat er 2 sites van deze redacteur staan vermeld die niet voldoen aan de beschrijving v/d catogorie. Ik heb er daardoor geen vertrouwen in dat mijn site erdoorheen zal komen.
Toch wil ik u graag bedanken voor uw reactie, en moeite die u genomen heeft om het een en ander na te gaan.
Mvg u. yilmaz

(ps. indien mogentlijk aub mijn berichtjes verwijderen, gezien er verder niets meer hoeft bekeken te worden.)
 
K

koendw

Re: Aanmelding status

nluser,
Als die twee websites inderdaad niet voldoen aan de categorie-omschrijving dan zullen ze waarschijnlijk verplaatst worden naar een andere categorie. Ik denk dat je de url's van deze sites best aan gijanto meedeelt.
Berichtjes verwijderen kan ik niet - als je dat wil kan je wel zelf op "edit" klikken en dan "delete this post" kiezen.
 
D

Dutch

www.moulin.nl status

Beste Joris,

Als we hier in dit forum ook aandacht mogen besteden aan url submissie status dan wil ik vragen of het mogelijk is om www.moulin.nl in een Nederlandse cat te tonen met de url
http://www.moulin.nl/index.php?language=dutch

Ik heb twee aanvragen lopen voor een wijziging in de cat
https://curlie.org/World/Nederlands/Recreatie/Reizen/Accommodatie/Logies_met_Ontbijt/Frankrijk/

De eerste aanvraag is niet in behandeling genomen en van 5 maanden geleden. Is ook niet meer opportuun. De tweede is van heden.
Overigens zie ik nu net dat er een editor in deze cat is aangesteld. Wil niet over zijn hoofd heengaan maar vind de eerste vraag over de url wel relevant omdat 70% van de bezoekers Nederlands is vanwege de oude url en wij ook op voor een belangrijk deel op Nederland zijn gericht.

Bedankt alvast.
 
K

koendw

Re: www.moulin.nl status

Beste,

We hebben de gewoonte om steeds de url van de "startpagina" van een website op te nemen, ook als dat een pagina is waar je kan kiezen tussen verschillende browsers, schermresoluties of talen. Dat volgt uit onze richtlijnen: https://curlie.org/guidelines/describing.html#url .

Als je hiervoor een wijziging aangevraagd hebt dan zal die wellicht niet doorgevoerd worden. Als de aanvraag een andere wijziging betreft, dan neem je best even contact op met redacteur geertemo (via https://curlie.org/cgi-bin/send.cgi?toeditor=geertemo ) als de wijziging na een drietal weken nog niet gebeurd is.

Vriendelijke groeten, Koen.
 
L

luxorcasa

Re: Aanmelding Luxorcasa

Hallo Koen/Joris

Hierbij wil ik toch nog vragen of bekeken kan worden wanneer onze website http://www.luxorcasa.nl in de catagorie
World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars opgenomen kan worden.
Er moest gewacht worden op een redacteur met bevoegdheden voor deze categorie, maar we zijn nu 2 maanden verder en er is nog geen verandering gekomen in deze categorie.
In World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/ is de laatste wijziging geweest op 27 maart 2003.
In World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars is er niets meer gewijzigd sinds 27 december 2002!
Betekent dit dat er nog steeds geen redacteur voor deze categorie is en daar eerst op gewacht moet worden, of worden er uiteindelijk wijzigingen doorgevoerd door een andere redacteur als het te lang gaat duren?
Kan iemand van jullie aangeven wat er gebeurt of hoe de stand van zaken op dit moment is?
Alvast bedankt voor de moeite.

Vriendelijke groet,

Wim de Jong
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Re: Aanmelding Luxorcasa

Wim,
De site komt zeker in aanmerking voor vermelding.
Er staat echter een flinke rij te verwerken sites in de Makelaars categorie. Dat er geen redacteur vermeld staat bij een categorie wil niet zeggen dat die categorie niet beheerd wordt. Redacteuren van hogere niveaus komen vanzelf een keertje langs. We kunnen echter, mede gezien het enorme aanbod nieuwe sites dat we krijgen, niet voorspellen wanneer dat zal zijn.

Jouw site is trouwens al vermeld in de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Spanje
 
L

luxorcasa

Re: Aanmelding Luxorcasa

Beste Paul,

Bedankt voor je snelle reactie.
Ondanks de rij die staat te wachten voor opname in de categorie
https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars
hoop ik toch dat er gekeken wordt naar de datum van indiening.

Weliswaar is het mijn eigen schuld geweest dat onze site http://www.luxorcasa.nl in eerste instantie bij de verkeerde categorie World/Nederlands/Huis_en_Tuin/Woningen/Kopen werd aangemeld (dom) en zoals mij werd aangegeven per 1 maart werd verplaatst naar de juiste categorie World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars, maar de aanmelding is al geweest in december van het vorige jaar.
Dit is dus al geruime tijd geleden.
Kan hiermee rekening gehouden worden met de opname van onze site?

In ieder geval is het positief te vernemen dat de site klaar staat om te worden opgenomen.

Tot mijn verrassing zag ik inderdaad dat de site nu onlangs in de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Spanje is geplaatst!
Bedankt nogmaals voor de reactie en de moeite die je hebt genomen!

Met vriendelijke groet,

Wim de Jong
 
L

luxorcasa

Re: Aanmelding Luxorcasa

Beste Paul,

Nu is onze site http://www.luxorcasa.nl onlangs geplaatst.
Alleen is de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars behoorlijk veranderd en zijn wij met onze site (samen met anderen) in een nieuwe lager gewaardeerde subcategorie terecht gekomen die eerst nog niet gebruikt werd, nl. https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars/Vakantiewoningen/Spanje
Helaas heeft deze categorie een lage pagerank van PR 1 bij Google en is zo ook haast niet te vinden.
Dit blijkt wel uit het feit dat ik nu echter heel deze categorie en onze site niet meer kan vinden binnen de directory!

Wat zijn eigenlijk de criteria voor het plaatsen in een lager gewaardeerde categorie t.o.v. andere site's die bijvoorbeeld al vermeld worden in de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/ of https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars ? (zie bijv. de twee sites die daarin vermeld zijn) Dat verschil is mij niet duidelijk, daar ik in deze hoger gewaardeerde categorieën sites zie, die in principe niet veel verschillen met de onze.

Al met al is het nu eigenlijk een teruggang voor ons omdat de vermelding van onze site in de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Spanje (met een PR6) die daar nog maar kort in stond, nu weer verwijderd is! Ik vraag me af waarom deze is verwijderd. Dit is eigenlijk wel een teleurstelling voor ons.
Als dit het gevolg is van de nieuwe plaatsing zoals hier boven vermeld, dan maar liever weer de eerdere situatie! Eigenlijk dacht ik dat er nu als extra een tweede vermelding zou zijn in ook een relevante categorie. Dit is toch ook mogelijk?

Kan hier nog iets aan gedaan worden of in ieder geval een duidelijke uitleg waarom dit zo is? Graag ook over verschil met sites die hoger vermeld staan en toch ongeveer hetzelfde aanbieden en/of soortgelijke inhoud hebben en ook in meerdere categorieën vermeld staan.
Graag een reactie.

Groeten,
Wim
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Re: Aanmelding Luxorcasa

Goedemorgen,
Ik ben bezig om de sites die in Makelaars stonden te wachten op review te verwerken (dit waren er ongeveer 250). Een van de gevolgen daarvan is dat de bestaande categoriën te groot dreigden te worden. De landen waarvoor veel aanmeldingen zijn krijgen daarom een eigen categorie. Ingedeeld conform zoals wij dat gewent zijn te doen in andere onderdelen van DMOZ.
Jouw site staat nu in https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars/Europa/Spanje .

Vanuit https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Spanje wordt hiernaar toe gelinkt zodat via de directory de sites ook onder Spanje te vinden zijn. We proberen namelijk om sites slechts 1 maal te vermelden (soms besluiten we om sites dubbel op te nemen).

Voordat de nieuwe structuur bij afnemers van onze data (zoals Google) doorkomt kan varieren van enkele weken tot enkele maanden. Wij hebben geen invloed op deze afnemers. Ook hebben wij geen invloed op de ranking van Google. De ranking van de categorie waar je in staat is trouwens al helemaal niet van belang. Je moet naar de ranking van je eigen site kijken. Als je die om hoog wilt krijgen dan zal je (veel) meer moeten doen dan alleen een vermelding in DMOZ krijgen.

Ik hoop dat dit jouw vragen beantwoord.
 
L

luxorcasa

Re: Aanmelding Luxorcasa

Beste Paul,

Mijn vragen zijn zo enigszins beantwoord. Helaas niet zo uitgebreid en met argumenten als ik had gehoopt.
Over mijn opmerking nu door plaatsing in een nog verder achterliggende categorie:
https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars/Europa/Spanje toch wat benadeeld te worden t.o.v. plaatsing in een hoger gelegen niveau i.v.m. verschil in PR bij Google zeg je:

"Ook hebben wij geen invloed op de ranking van Google. De ranking van de categorie waar je in staat is trouwens al helemaal niet van belang. Je moet naar de ranking van je eigen site kijken. Als je die om hoog wilt krijgen dan zal je (veel) meer moeten doen dan alleen een vermelding in DMOZ krijgen."

Natuurlijk heb ik meer gedaan om een hogere ranking te verkrijgen, o.a. door kwaliteitslinks en goede content.
Hierdoor heeft onze site www.luxorcasa.nl nu een PR 4 bij Google binnen een paar maanden.
Niettemin is het ook prettig als er een vermelding in DMOZ staat en liefst in een zo'n hoog mogelijk niveau.
Dit maakt volgens mij toch wel wat uit!
Zie onderstaand deel uit een artikel op internet:
">>> Hoog niveau in een site.
Dit is met name van belang wanneer je links probeert te krijgen om een hogere waardering te krijgen in de zoekmachines. Een link op een homepage levert een hogere waardering dan op een achterliggende pagina. Bij sites zoals DMOZ en Yahoo krijg je als het ware "meer punten" naar mate je op een hoger niveau staat.
Het niveau van de Open Directory DMOZ
Top/World/Nederlands/ levert meer punten op dan het niveau
Top/World/Nederlands/Zakelijk/Indexen
Uiteraard geldt ook dat een Homepage van een site over het algemeen meer bezoek heeft dan een sub-pagina. "

In dit verband bedoel ik dat onze eerdere (slechts voor een korte tijd) vermelding in de categorie https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Spanje heel wat aantrekkelijker was dan de huidige vermelding en dat ik dit liever dan weer teruggedraaid zou zien.
Is dit eventueel nog mogelijk?
Sorry voor deze vragen/opmerkingen en verzoeken, maar uiteindelijk probeert ieder zijn website zo goed mogelijk te promoten en vindbaar te maken!
Graag nogmaals reactie.
Bedankt.

Vriendelijke groet,

Wim
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Re: Aanmelding Luxorcasa

Wacht maar even af. Google vermeld jullie site nog niet in de directory. Kijk nog eens naar je ranking zodra dat wel het geval is.

De plaats binnen dmoz wordt bepaald door het onderwerp van je site. Andere redenen voor plaatsing zijn er niet.
 
L

luxorcasa

Re: Aanmelding Luxorcasa

Beste Paul,

Op mijn vorige reactie van 12-05-2003 gaf je als antwoord nog maar even af te wachten, i.v.m. resultaat en ranking in o.a. Google

Echter tot op dit moment is onze site (samen met anderen) niet te vinden in de nieuw aangemaakte subcategorie https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Vastgoed/Makelaars/Europa/Spanje
Tenminste, eerder heb ik wel gezien dat onze site www.luxorcasa.nl in deze categorie was opgenomen, maar nu is zelfs deze nieuwe subcategorie niet te vinden in DMOZ zelf!
Dus laat staan dat dit wordt overgenomen door Google!

Hoe kan dit?
Met het klikken op de link wordt in DMOZ aangegeven dat deze categorie niet bestaat.
Waar is die dan gebleven?
Kan jij of iemand anders daar antwoord op geven?

Alvast bedankt!

MVG

Wim
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Re: Aanmelding Luxorcasa

Luxorcasa, na een interne discussie hebben een aantal redacteuren (waaronder ik) besloten om het hele Nederlandstalige vastgoed gebeuren te reorganisaren. Redenen hiervoor waren o.a. de snelle groei die de bestaande catagorie ondergaan had en het aansluiten bij de indeling onder andere talen. Alle makelaars zijn nu opgenomen onder het land waarin zij werkzaam / gevestigd zijn.
Omdat wij geen invloed hebben op Google kan ik niet voorspellen wanneer zij onze wijzigingen zullen over nemen.
 
M

Miranet

www.miranet.nl submission status> vraag!

Ik heb een vraag,
ongeveer een maand of 2 geleden heb ik mijn site www.miranet.nl aangemeld voor de categorie Top: World: Nederlands: Computers: Internet: Commerciële Diensten: Webontwerp.
Nog geen vermelding, maar de queue zal wel lang zijn.
Ik heb begrepen dat je mag resubmitten na 3 weken, en heb dat geprobeerd, maar nu krijg ik de melding dat de site reeds in dmoz gelisted is. Kan hem echter niet vinden...

Betekend dat gewoon dat www.miranet.nl nog in de review staat, of staat de site in een andere categorie?

Ik heb vernomen dat de search op url in dmoz niet betrouwbaar is, klopt dat (nog)?

Vriendelijke groeten:

Vincent Bakker
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Re: www.miranet.nl submission status> vraag!

Miranet staat niet aangemeld in de door jou aangegeven categorie en ook niet in de daarondergelegen categoriën. Ook heeft geen enkele redacteur de aanmelding verwerkt.

Ik raad dan ook aan de site opnieuw aan te melden. Maar je moet wel geduld hebben. Er staan enkele honderden sites te wachten in Webontwerp.

De komende week (weken) worden echter een aantal servers geupgrade. Hierdoor is het aanmeldproces op dit moment niet altijd beschikbaar en krijg je de (verwarrende) medling dat je site al vermeld is. Het beste kan je over enkele weken nogmaals proberen je site aan te melden.
 
S

Sjakkelien

Hoi,
ik probeer al twee weken mijn site (www.flobberdewotsky.nl)aan te melden in de categorie Top: World: Nederlands: Winkelen: Kleding: Kinderen
Ik krijg steeds de melding 'site exists'.
Ik heb al naar de editor van deze categorie gemaild, maar krijg geen respons.
Ik heb hier en daar wel wat opgevangen dat er problemen zouden zijn met de servers van odp (kreeg vorige week ook een keer de melding dat aanmelden niet mogelijk was), zou het daar iets mee te maken kunnen hebben?
Zou iemand dit kunnen uitzoeken voor mij?
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Hallo,
Dat probleem wordt mede veroorzaakt door de server upgrades die plaats vinden. De public site dmoz.org is een aantal weken niet meer bijgewerkt. In de tussentijd hebben een aantal categoriën een andere naam gekregen waardoor jouw aanmelding niet mogelijk is.
Op dit moment is de server die door de editors gebruikt wordt toegankelijk voor iedereen (zodar de public server weer bijgewerkt is wordt de editor server afgesloten voor het publiek).
Je kan je site aanmelden via deze link World/Nederlands/Webwinkelen/Kleding/Kinderen/
 
S

Sjakkelien

Yes!! 'Aanmelding ontvangen'
Hartstikke tof, dankjewel ook voor je snelle reactie. Dit scheelt mij weer uuuuuren zoekwerk & enorm veel hoofdpijn!
 
Top Bottom