Welcome to Resource Zone.

Kanske samma fråga som många ställer...

Thread starter #1
Joined
Nov 8, 2005
Hej!

Jag undrar om man får svar på en ansökan om att bli redaktör till en mindre kategori? Det gäller en kategori i dmoz/Adult/World/Svenska/. Den här frågan kanske skulle postas i det för adult avsedda forumet här, men jag har tyvärr inte tillträde dit. Ni får gärna ta bort det här inlägget om ni anser att det är opassande här.

Det var en tid sedan jag postade min ansökan. Jag vet att man numera inte får svar angående webbsidor, men gäller det även för ansökan om redaktör? Jag är inne i kategorin varje vecka, eftersom jag jobbar med erotikshoppar. Tyvärr finns det ett flertal bra shoppar som saknas, samt att en del gamla länkar till shoppar som har upphört fortfarande finns kvar. I en del andra fall är den beskrivande texten lite inaktuell.

Att redaktören för kategorin inte skulle behöva hjälp håller jag därför för osannolikt. Jag är övertygad om att han/hon gör ett bra jobb, men tiden som en person kan förväntas avsätta för ideellt arbete är naturligtvis begränsad.

Så för att göra en lång historia kort. Ska man förvänta sig svar på en ansökan, även om man får avslag? Att man får svar om man blir antagen kan jag ju själv lista ut =). Det kanske var något i min ansökan som inte gillades. Kan det vara så att jag ansågs omlämplig, eftersom jag jobbar med erotikshoppar? Vad jag har förstått så ska det bara vara ett litet plus i kanten om man har professionell anknytning till ”sin” kategori?
 
Moderator #2

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Det finns en forumkategori på engelska om ansökningar att bli redaktör: Becoming an Editor. Där kan du få svar på ditt specifika fall.

Vi försöker i möjligaste mån meddela även om man fått avslag på en ansökan att bli redaktör. Bedöms ansökan vara någon typ av spam eller inte överhuvudtaget följa riktlinjerna kanske vi inte alltid lämnar svar.

Det kan dock tyvärr ta en tid (flera veckor) innan ansökan blir besvarad, hur det är i ditt fall vet jag inte. Det kan ibland bli problem med ansökningar pga att t ex servern råkar vara på dåligt humör. Har du inte fått ett konfirmations-mail eller fick ett felmeddelande när du skickade in ansökan kan du försöka igen.

Generellt är det positivt om redaktörer är kunniga inom det ämne som kategorin behandlar, men har man professionella intressen inom ämnet gäller det att som alla redaktörer vara noga med att vara objektiv och rättvis vid bedömningar av webbplatser. Det är dock inget som automatiskt diskvalificerar någon som ansöker om att bli redaktör.
 
Thread starter #3
Joined
Nov 8, 2005
Tack för att du tog dig tid att svara Informator! Det var lite drygt en månad sedan jag skickade in min ansökan, så kanske är det för tidigt att dra några slutsatser överhuvudtaget. Jag har svårt att tro att min ansökan kan betraktas som spam. Snarare kanske jag begick misstaget att göra min ansökan lite väl utförlig. Jag vet inte vad som är kutym för en ansökan.

Är du samma Informator som har det övergripande ansvaret för hela dmoz.org/Adult/World/Svenska/ katalogen? Om så är fallet så blir det dig jag får jobba under om jag blir antagen =). Jag är väldigt nyfiken på hur mycket arbete det innebär att vara redaktör. Hur många ansökningar får ni in till en mindre kategori dagligen? Har man även friheten att lägga in egna webbsidor som man gillar och som uppfyller kraven för att listas? Det är som sagt ett antal bra webbsidor som saknas i den kategorin som jag ansökt till. Jag har svårt att tro att alla dessa ens känner till dmoz och därför aldrig skulle skicka in egna ansökningar.
 
Moderator #4

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Hej. Om du skrivit en utförlig ansökan ska nog inte ha en negativ påverkan på utslaget. Normalt ska det räcka att man skriver några meningar om varför man vill bli redaktör och om sin Internet- och ämneserfarenhet.

Ja, det är jag som är listad i Adult/Svenska, men det är inte enbart jag som kan redigera där, alla meta- och editall-redaktörer kan också arbeta med kategorierna där. Tyvärr är aktiviteten ganska låg i Adult/Svenska, så fler redaktörer behövs. Jag har dock inte behörighet att avgöra vem som tas in.

Visst har man som redaktör möjlighet att själv lägga in webbsidor som passar, det är egentligen så man huvudsakligen SKA jobba. Ansökningarna/föreslagna länkar som skickas in ser vi just bara som förslag och inte den huvudsakliga källan till vilka webbplatser som tas in i katalogen. Antalet föreslagna länkar/dag växlar också väldigt mycket.

Som redaktör får man "arbeta" så mycket eller litet man själv vill. Givetvis är det bäst om man har möjlighet att lägga en del tid på uppgiften, men det finns inga direkta prestationskrav. En del upplever sig dock bli lite beroende av redigerandet om man skulle råka ha den läggningen... :)
 
Thread starter #5
Joined
Nov 8, 2005
Tack för svaret igen. Jag såg nu att det faktiskt står i faq´n att man brukar få svar även om en ansökan inte blir godkänd.

Jag läste även i faq´n att man inte ska fråga om statusen på ansökningar om att få egna sidor listade. Men går det bra om jag skickar dig ett pm? Det är nämligen du som är redaktör för kategorin :) Jag vet inte hur stor din arbetsbelasting är, så jag har svårt att avgöra hur besvärande "tiggarbrev" är. Men det lär jag väl själv få erfara snart om jag blir antagen som redaktör :rolleyes: Tänkte i alla fall att jag skulle fråga först.
 
Moderator #6

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Tyvärr kan jag inte svara på frågor om status för inskickade förslag, varken här eller via pm. Generellt är det dock många förslag som väntar på bedömning och det är omöjligt att säga om och när de blir listade. Så du har gjort allt du kan göra vad gäller förfrågan om insända länkar.

Jag såg i ditt första inlägg att du inte hade tillgång till Adult-forumet här. I denna tråd kan du be om och få tillgång till det om du är över 18 år.
 
Top Bottom