Welcome to Resource Zone.

Kan ik de beschrijving laten aanpassen?

pascale

Member
Joined
Jun 21, 2006
Hallo ,
Ik weet dat opgenomen worden in de directory heel belangrijk is voor je ranking in zoekmachines. Ik wil dan ook niet ondankbaar klinken en ben dan ook blij dat dit gebeurt is. Het enige spijtige is dat ik onder mijn belangrijkste zoekwoord verschijn in google met jullie beschrijving en ik soms toch een andere boodschap wil doorgeven. Als ik mijn description tags aanpas worden deze niet meer weergegeven. Is er een mogelijkheid om dit te veranderen, en hoe doe ik dat ?
Alvast bedankt voor antwoord en vriendelijke groetjes
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
pascale said:
Ik weet dat opgenomen worden in de directory heel belangrijk is voor je ranking in zoekmachines.
Dat is een groot misverstand. Er zal best enige invloed zijn maar de ranking wordt voornamelijk bepaald door de inhoud van je website en in hoeverre deze aansluit bij de gebruikte zoektermen.

pascale said:
Als ik mijn description tags aanpas worden deze niet meer weergegeven. Is er een mogelijkheid om dit te veranderen, en hoe doe ik dat ?
Ik weet niet wat je met "description tags" bedoeld. Maar als je de omschrijving binnen DMOZ wilt laten aanpassen dan kan je daarvoor een verzoek indienen. Ga naar de categorie waar de site vermeld staat en klik dan op de link "bijwerken vermelding". Echter lees wel eerst de regels met betrekking tot hoe we omschrijvingen maken. Zo'n verzoek wil niet zeggen dat we de omschrijving aanpassen naar jouw wensen maar we zullen er wel naar kijken.
Normaal zal zo'n verzoek binnen enkele dagen behandeld worden en dan duurt het nog enkele dagen tot de publieke server aangepast is.
 

marcelfeenstra

World/Nederlands
Joined
Sep 11, 2002
"description tags"
Het gaat hier om de "description metatag" (er zijn ook andere metatags, zoals "keywords"). Google toont in de zoekresultaten voor een website soms die description metatag (geschreven door de webmaster zelf), maar soms ook de ODP-omschrijving. Het probleem is kennelijk dat onze omschrijving niet "mooi/commercieel genoeg" is o.i.d. (Terzijde: aan MSN kun je tegenwoordig m.b.v. een speciale tag vragen om niet de ODP-omschrijving te gebruiken; maar Google kent die mogelijkheid niet.)

Zoals pvgool schrijft, kun je bij ODP een verzoek indienen om de omschrijving te wijzigen; maar let op: die functie is uitsluitend bedoeld voor het corrigeren van feitelijke onjuistheden, spelfouten etc.

Update requests die worden ingediend uit SEO-overwegingen, worden afgewezen en gezien als een vorm van spam!
 
Top Bottom