Welcome to Resource Zone.

Hvad koster det at komme på DMOZ?

larsbachmann

Member
Joined
Mar 13, 2008
Jeg har flere gange forsøgt at tilmelde forskellige sites til DMOZ. Dette er både egne sites, og venners sites, men det er aldrig lykkedes mig, selvom jeg syntes at jeg har skrevet en ordentlig beskrivelse.

Min egen blog var tilmeldt for år tilbage, men er blevet fjernet, og da jeg kontaktede redaktøren i den pågældende kategori for at få en forklaring, fik jeg af vide, at det var fordi den ikke blev opdateret ofte nok.

Jeg indrømmer gerne at jeg på et tidspunkt ikke skrev så ofte i min blog, som man burde, men er det virkelig grund nok til at fjerne den?

de seneste år er der blevet skrevet hyppigt på min blog, og jeg spurgte om ikke det var muligt at komme på igen, men fik intet svar.

Min blog handler i dag primært om søgemaskineoptimering, og sjovt nok så er det også et emne som redaktøren i den kategori leger lidt med, så man kunne jo foranlediges til at tro, at der bevidst holdes "konkurrenter" ude?

Jeg har en debat i gang på h**p://www.larsbachmann.dk/hvad-koster-det-at-komme-paa-dmozorg.html og jeg håber at der er nogle DMOZ redaktører der vil deltage i debatten, så jeg/vi kan få svar på nogle af de ting der bliver debatteret?

På forhånd tak.
Lars bachmann
 

mads2000

Member
Joined
May 26, 2004
Velkommen til det rette sted at få svar på sine spørgsmål.
Jeg har jo modtaget din mail, med din opfordring om at blande mig i debatten på din blog.
Jeg er som alle frivillige redaktører på DMOZ - frivillig! Min lyst til at blande sig i en debat på et site, der påstår:
Min teori er simpelthen at der sidder en håndfuld egoistiske og magtliderlige redaktører, som med rund hånd rydder op i kataloget ud fra nogen personlige årsager, for at få plads til egne og “venners” sites. jeg har sågar læst et sted, at nogen redaktører (ikke danske) tager imod bestikkelse, for at optage dit site.
er af naturlige grunde begrænset. Jeg har rigeligt travlt med at passe mit arbejde og læse historier for mine børn, uden at jeg har behov for at forsvare mig på en eller anden tilfældig blog.
Hvis vi ser bort fra det, svarer jeg gerne på spørgsmål stillet her :)
Din blog blev, som du selv skriver, slette pga manglende opdatering. Du spørger:
Jeg indrømmer gerne at jeg på et tidspunkt ikke skrev så ofte i min blog, som man burde, men er det virkelig grund nok til at fjerne den?
og hertil er svaret - JA
Vi tjerner surferen, ikke webmasteren, og surferen kan ikke være tjent med links til blogs, der ikke bliver opdateret.
Hvis dette er ændret - hvis du igen er begyndt at opdatere din blog regelmæssigt og ofte, så tilmeld den dog igen - det er da det letteste!

Mvh Mads [IRONI]der er så vild med at optage sine venners sites at kategorien tandlæger indeholder samtlige konkurrenter i Danmark[/IRONI] :D
 

mads2000

Member
Joined
May 26, 2004
Du skriver på din side
Men til sagens kerne, jeg vil gerne optages på DMOZ igen, så hvis der er nogen der kender nogen, som kender nogen, der er redaktør på DMOZ, og som kan skaffe mig en plads i kataloget, så kontakt mig endelig. Og hvis det koster noget, så er jeg da også villig til at betale en lille skilling for det (jeg kunne evt. sende en gave).
Det er nok ikke så klogt. Hvis en redaktør optager dig nu, sætter han sig selv i fare for at blive beskyldt for at modtage bestikkelse - det tror jeg da jeg ville fjerne igen, hvis jeg var dig (bare et godt råd - helt gratis) :rolleyes:
 

larsbachmann

Member
Joined
Mar 13, 2008
Hej Mads
Jeg kan se at du har læst indlægget på min blog, og jeg regnede heller ikke med at du vil deltage i debatten der. Dette er også grunden til at jeg oprettede dette indlæg.

Du citere mig fra mit indlæg på min blog, og for nogen kan mine udtalelser lyde temmelig provokerende, og det er også meningen. Jeg har tidligere forgæves forsøgt at få en forklaring på hvorfor mit site ikke bliver optaget i DMOZ, og jeg havde egentlig droppet alle tanker om at få mit site på DMOZ, indtil for nylig hvor jeg snakkede med flere som også var frusteret over at deres sites, enten var blevet fjernet, eller ikke blev optaget.

Så nogen gange skal der "provokeres" lidt for at få folk i tale. :)

Du skriver at DMOZ tjener surferen og ikke webmasteren, og det er sådan set fair nok, men af alle de sites der findes i den kategori, så kunne jeg umiddelbart kun se at det var mit der blev fjernet, til trods for at mange af de andre blogs, heller ikke var opdateret for nylig. Det kan selvfølgelig være at jeg er blevet ramt af en stikprøve kontrol, og fred være med det.

Det jeg egentlig vil frem til, er at jeg syntes mit site er kvalificeret til at komme på DMOZ, men det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre?

I dit sidste indlæg citere du img for at skrive følgende

Men til sagens kerne, jeg vil gerne optages på DMOZ igen, så hvis der er nogen der kender nogen, som kender nogen, der er redaktør på DMOZ, og som kan skaffe mig en plads i kataloget, så kontakt mig endelig. Og hvis det koster noget, så er jeg da også villig til at betale en lille skilling for det (jeg kunne evt. sende en gave).
Og i samme forbindelse foreslår du at jeg fjerner det, men nu er det skrevet, og det bliver stående. Hvis der imod min forventning skulle være en redaktør der godkender min blog, så vil jeg jo alligevel ikke vide hvem det var. Men så længe en redaktør har god samvittighed, så er der jo ingen problemer i det?

Med venlig hilsen
lars Bachmann
 

jensarentoft

Editall/Catmv
Joined
Mar 12, 2004
for nylig hvor jeg snakkede med flere som også var frusteret over at deres sites, enten var blevet fjernet, eller ikke blev optaget.
Som mads200 sagde, så tjener vi surferen, men ikke webmasteren.

Det betyder at redaktørernes job er at bygge kategorier med indhold. Indholdet kan de f.eks. finde på internettet, i aviser eller andre steder.
Mange tusinde sites er derfor optaget uden at være tilmeldt af webmasteren.

Herudover er der mulighed for at kigge blandt de tilmeldinger der kommer udefra, men der er ingen pligt til at optage de tilmeldte sites og der er slet ikke pligt til at optage dem i den rækkefølge som de er tilmeldt i.

Redaktørernes aktivitet er endvidere meget forskellig fra den ene kategori til den anden.

Optagelsestiden for et tilmeldt site må derfor forventes at vare fra 1 minut til uendeligt.
 

sjur

Member
Joined
Aug 12, 2008
Vedr. Hvad koster det at komme på DMOZ?

Jeg leser følgende:
Jeg er stadig ikke optaget i DMOZ, og jeg regner egentlig heller ikke med at det sker. Men jeg har skrevet en mail til nogle af de danske DMOZ redaktører, for at få dem i tale, og invitere dem over og deltage i debatten. Det sidste er ikke lykkedes, så derfor har jeg oprettet et indlæg på deres hjemmebane: https://www.resource-zone.com/forum/index.php?showtopic=50823

Hvorfor tror du ikke du blir opptatt? Gjett! Jeg tror personlig ikke at beskyldinger bl. a. om at vi er "korrupte" og "egoistiske og magtliderlige redaktører" går i din favør.

Jeg ser på dette som en stygg måte å skaffe seg PR til bloggen sin på.

Vi dømmer helt og holdent på kvalitet. Etter mitt skjønn har ikke bloggen din noen synlige kvaliteter, den "skiller seg ikke fra massen". Det er mest sannsynlig derfor de andre editorene har avvist denne.

Jeg støtter alle de danske editorene som avviser bloggen din, fullt ut. Du kan ikke mene at vi skal anbefale en blogg som går så hardt inn for å sverte oss, etter min mening helt uten grunn.
 

larsbachmann

Member
Joined
Mar 13, 2008
Jeg respektere at du ikke syntes mit site har nogen synlige kvaliteter, men det er der heldigvis andre der gør.

Jeg er godt klar over at mine sites aldrig nogensinde har en chance for at blive optaget i DMOZ efter mit blogindlæg, men på den anden side set, så kunne det heller ikke lykkedes mig inden jeg skrev det.

Jeg er også godt klar over at jeg generalisere ved at skrive som jeg gør, for det er sikkert ikke alle DMOZ redaktører der er egoistiske (Jeg har aldrig sagt i var korrupte, kun at jeg har hørt det andet steds fra), men det er sommetider nødvendig at fremprovokere en reaktion.

Fortsat god dag.
 
Top Bottom