Welcome to Resource Zone.

Hvad er formålet med DMOZ egentlig?

Brugervenlig

Member
Joined
Sep 15, 2007
Hej,

For mere end et år siden foreslog jeg et websted optaget i kataloget på DMOZ, og kom først i tanke om det igen for et par dage siden. Tilsyneladende er webstedet endnu ikke blevet optaget, hvilket blandt andet er derfor, jeg opretter dette indlæg.

Jeg har gennemgået de allerede eksisterende websteder i kategorien, som jeg har søgt om, at få et websted optaget i. Enkelte websteder i kategorien har mangelfuldt indhold (tomme sider med teksten "her kommer der på et tidspunkt noget om...") eller andet overfladisk indhold, som efter min vurdering slet ikke er kvalitativt eller dækkende nok til at være en ressource for de besøgende.

Jeg kan se at den omtalte kategori er blevet opdateret her i september, og undrer mig derfor over at websteder som disse stadig er at finde i kategorien - især fordi det websted, jeg har ansøgt om at få optaget indeholder mængder af relevante og informative ressourcer om emnet/kategorien. Alligevel er webstedet endnu ikke blevet optaget i DMOZ.

På baggrund af det er jeg blevet i tvivl om hvad formålet med DMOZ egentligt er. Jeg har ladet mig fortælle, at formålet med DMOZ er, at skabe tilgang til de bedste informationer på nettet. Men set i lyset af det jeg kan se når jeg besøger visse underkategorier, virker det som om, at der hersker en manglende interesse for kvaliteten af de eksisterende websteder i de mindre kategorier. Kan det være rigtigt, at det hænger sådan sammen?

Jeg håber at spørgsmålet her vil blive opfattet og besvaret, som et oprigtigt ment spørgsmål, stillet med de bedste intentioner. Tak.
 

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Ukraine
(Ursäkta att jag svarar på svenska)

Vi är måna om kvaliteten på katalogen och gör vårt bästa för att hålla den uppdaterad och ta bort felaktiga länkar. Ibland räcker vi dock inte alltid till och vi tar gärna emot tips om felaktiga länkar.

Sen är vi också beroende av att vi har tillräckligt många frivilliga redaktörer som avsätter en del av sin tid för att hjälpa till.

Vi kan tyvärr inte garantera att ett insänt förslag blir granskat eller listat inom någon specificerad tid, allt beror på att en redaktör har intresse för att arbeta med just den aktuella kategorin.

Att det står på en kategorisida att den uppdaterats i september betyder inte nödvändigtvis att en mänsklig redaktör arbetat där, det kan t ex vara på grund av att ett automatiserat verktyg utfört någon förändring i kategorin.
 

Brugervenlig

Member
Joined
Sep 15, 2007
Tak for dit svar, Informator

Jeg kan anerkende, at problemet med manglende redaktører selvsagt sætter begrænsninger for hvor ofte en kategori opdateres. Men jeg kan ikke helt forholde mig til, at kategorierne tilsyneladende ikke opdateres/kun sjældent opdateres - hvis ingen finder dem 'interessante nok'.

I et andet indlæg (her i foraet) læste jeg netop, at alle redaktører med rettigheder i de ovenstående kategorier, kan redigere i en underliggende kategori. Ville det ikke være mere fordrerne for ODPs/DMOZ' slogan: "Humans do it better" hvis det gjorde sig gældende for alle kategorier og underkategorier?

---

I øvrigt: hvordan kan det være, at en svensk moderator besvarer spørgsmål, som det ville være mere nærliggende for en dansk moderator/redaktør, at besvare?

(ikke dermed ment, at jeg ikke sætter pris på din deltagelse, Informator; det gør jeg og tak for det :) Jeg undrer mig blot over de danske moderatorers/redaktørers fravær)

Igen håber jeg på at mit indlæg opfattes som velment, til trods for dets kritiske vinkel. Tak.
 

emil2004

Moderator
Joined
Feb 18, 2004
Men jeg kan ikke helt forholde mig til, at kategorierne tilsyneladende ikke opdateres/kun sjældent opdateres - hvis ingen finder dem 'interessante nok'.
Alle redaktører arbejder frivilligt, derfor kan man ikke forlange at redaktørerne skal redigere i kategorier, de ikke har lyst til - eller at redaktører med tilladelse til mange kategorier fx editall, skal redigere i dem alle.
I øvrigt: hvordan kan det være, at en svensk moderator besvarer spørgsmål, som det ville være mere nærliggende for en dansk moderator/redaktør, at besvare?
Igen, da vi alle er frivillige, kan man ikke forlange at redaktørerne sider klar til at svare på spørgsmål. Informator var hurtigere, og derfor blev det informator der svarede.

Du kan altid ansøge om at blive redaktør, hvis du har et ønske om at forbedre en kategori:)
 

Brugervenlig

Member
Joined
Sep 15, 2007
Tak for svaret.

emil2004 said:
Alle redaktører arbejder frivilligt, derfor kan man ikke forlange at redaktørerne skal redigere i kategorier, de ikke har lyst til - eller at redaktører med tilladelse til mange kategorier fx editall, skal redigere i dem alle.
Det kan jeg på sin vis godt følge...

Men hvis formålet med DMOZ/ODP, som jeg har forstået det, er, at skabe et kvalitativt katalog til gavn for brugerne - hvordan hænger det så sammen med at det tilsyneladende er i orden, at lade nogle kategorier hænge og dermed sænke standarden for resten af DMOZ indtil der en dag (hvis den dag kommer) er nogen, som vil gøre noget ved dem?

Begrebet 'kvalitet' må jo være et udtryk for, at tingene er i orden hele vejen rundt og i alle hjørner og kroge. Det er, om ikke andet, min forståelse af kvalitet.

emil2004 said:
Du kan altid ansøge om at blive redaktør, hvis du har et ønske om at forbedre en kategori:)
Det har jeg før overvejet at ansøge om.

Men omvendt vil jeg være rigtig ked af, at lægge tid og kræfter i et projekt, som på mig ofte virker som om, det er overladt til sig selv (sådan er min oplevelse desværre af en del af kategorierne i den danske del af DMOZ).

Egentlig er det, der afholder mig fra at melde mig som redaktør det, at jeg ikke er sikker på at mit engagement i DMOZ faktisk ville nytte noget. Forstå mig ret: hvis kun nogle af kategorierne har et kvalitativt indhold og vedligeholdes jævnligt mens resten får lov til at være som de er, vil jeg ikke synes at det er anstrengelserne værd.

Så vil jeg hellere bruge krudtet på mit eget mindre niche-katalog hvor jeg selv sætter standarden for kvalitet og indhold over hele linjen.
 
Top Bottom