Welcome to Resource Zone.

Heraanmelding

davhor

Member
Joined
Feb 28, 2006
In februari/maart een aanvraag ingediend voor opname van een website. (weet niet precies meer wanneer, is dat nog na te kijken door mijzelf?)

Wat is een redelijk termijn om eventueel een heraanvraag in te dienen, zodat de website alsnog bekeken wordt voor eventuele opname? Wellicht dat een andere redacteur wel inziet dat deze website in die categorie hoort.

Zou het fair vinden ten opzichten van de concurrentie om wel een eervolle vermelding te krijgen. :)
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Een heraanvraag indienen vertraagd het proces alleen maar.
Het feit dat je site nog niet is opgenomen, betekent vermoedelijk dat er nog geen redacteur is geweest die naar je site heeft gekeken. Een paar maanden is niet vreselijk lang in dmoz-termen (maar ik kan me goed voorstellen dat die perceptie voor webmasters anders is....). Dus of je site staat nog te wachten voor opname, of de site is afgewezen. In beide gevallen heeft het geen zin om je site opnieuw aan te melden. In het eerste geval overschijft je tweede aanmelding je eerste, en kom je weer onderaan de lijst te staan (Als een redacteur de aangemelde sites in zijn categorie op aanmelddatum sorteert). In het tweede geval, wekt het alleen maar irritatie bij redacteuren op, als je een afgewezen site blijft aanmelden. Dit kan als spam worden gezien, en dan ben je nog verder van huis.
Wist je trouwens dat je site soms twee keer mag worden aangemeld? Één keer in een regionale rubriek (World/Nederlands/Regionaal), en één keer op onderwerp. Dit geldt alleen als een site lokale relevantie heeft, en over een onderwerp gaat. Voorbeeld: een dierentuin in Amsterdam (Artis) mag bijvoorbeeld worden opgenomen worden in:
1) https://curlie.org/World/Nederlands/Recreatie/Attracties/Dierenparken
2) https://curlie.org/World/Nederlands...olland/Gemeenten/Amsterdam/Recreatie_en_Sport

En aangezien deze site ook beschikbaar is in het Engels, Frans, Duits en Turks mag deze ook worden opgenomen in elke taal waarin de site beschikbaar is. (Mits het geen machinevertaling is.)

Hopelijk kan je hier iets mee... Maar het beste advies is eigenlijk: "submit and forget". Er is weinig dat je kan doen om het proces te versnellen. Al helpt het natuurlijk wel als je de redactierichtlijnen hebt gelezen, en je een titel en omschrijving opgeeft die hieraan voldoet. En als je de site in de juiste rubriek aanmeldt, dan verminder je de kans op vertragingen ook aanzienlijk.
Lees ook goed de categorieomschrijvingen. Zo is de rubriek "Webwinkelen" alleen voor sites die online artikelen verkopen. Een site van een boekwinkel, die geen boeken online verkoopt, maar alleen in een fysieke winkel waar je binnen kan lopen, hoort dus niet thuis in World/Nederlands/Webwinkelen/.../Boeken, maar bijvoorbeeld in de regionale categorie waar de winkel gevestigd is. Is de winkel gevestigd in Assen, en komen bezoekers uit heel Drenthe? Meldt de site dan NIET aan in bijvoorbeeld https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Nederland/Drenthe/Bedrijven_en_Economie/ maar in https://curlie.org/World/Nederlands...renthe/Gemeenten/Assen/Bedrijven_en_Economie/
Het gaat namelijk om de vestigingsplaats. Heeft de winkele meerdere vestigingen? Bijvoorbeeld ook nog één in Hoogeveen? Dan is World/Nederlands/Regionaal/Nederland/Drenthe/Bedrijven_en_Economie wel de aangewezen plek. Meldt de site NIET aan in Assen én in Hoogeveen, maar zoek een overkoepelende categorie waar beide plaatsen onder vallen. In dit geval dus de provincie Drenthe. Heeft deze boekwinkel meerdere vestigingen in Nederland? Dan is https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Nederland/Bedrijven_en_Economie/ de aangewezen rubriek. Vestigingen in meerdere landen, bijvoorbeeld Nederland en België? Dan graag de betreffende site aanmelden in https://curlie.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Bedrijven_en_Economie/

Groetjes,
Christoffel
 
Top Bottom