Welcome to Resource Zone.

Geen reactie op (verkeerde) categorie keuze

wartus

Member
Joined
Dec 28, 2009
Beste Editor(s),

Naar aanleiding van het lezen van de informatie op DMOZ.org, post ik thread.

Ik ben werkzaam als webmaster en heb ongeveer 5 maanden geleden voor het eerst drie van onze bedrijven toegevoegd in de categorie waarvan ik dacht dat deze het meest geschikt zou zijn.

Aangezien ik zowel geen positieve als negatieve reactie kreeg, was ik in de veronderstelling dat er iets mis was gegaan. Vervolgens heb ik het nogmaals gedaan(1/2 maanden geleden), echter twijfelde ik omtrent de categorie keuze. Op internet circuleren verhalen dat de editors (jullie) het niet op prijs stellen wanneer organisaties site(s) meerderen keren toevoegen, dit wordt misschien gezien als spam. Dus heb ik de tweede maal dezelfde categorie gekozen. Nu is mijn vraag als volgt: wanneer de persoon/organisatie de verkeerde categorie kiest voor zijn/haar bedrijf, geven jullie dan hieromtrent feedback?

Ik heb in eerste instantie de bedrijven toegevoegd onder de categorie 'world' ->'Nederland'->"Zakelijk"-> 'Uitgeverijen & drukkerijen', maar ik kan het ook plaatsen onder 'webwinkelen'-> 'kantoorbenodigdheden'.

Geduld is een schone zaak en zeker wanneer jullie met zo'n klein aantal editors bezig zijn, maar als ik een fout maak dan hoor ik dat graag. De bedrijven die ik destijds heb toegevoegd zijn; Flyerzone, Drukland en Printrepublic.

Ik hoor graag van jullie.
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
> drie van onze bedrijven toegevoegd in de categorie waarvan ik dacht dat deze het meest geschikt zou zijn.
Dank voor het suggereren van websites.

> Aangezien ik zowel geen positieve als negatieve reactie kreeg,
Dat komt omdat we nooit een reactie sturen.

> Vervolgens heb ik het nogmaals gedaan
We vragen om een website slechts 1 maal aan te melden. Maar als dat voor een 2de keer gebeurd is dat niet erg. Zijn we aan gewend. Heeft daarom geen consequenties.

> Op internet circuleren verhalen
Daar moet je maar geen aandacht aan besteden. Merendeel weet niet waar ze het over hebben.

> dat de editors (jullie) het niet op prijs stellen wanneer organisaties site(s) meerderen keren toevoegen
Je kan helemaal geen sites toevoegen. Je kan alleen een suggestie doen. En ja meerdere keren vinden we niet leuk. Maar zoals ik al zei is twee keer niet erg.

> dit wordt misschien gezien als spam
Bij grote aantallen en vooral als die over meerdere categorieën verspreid zijn wordt dat zeker gezien als spam.

> Dus heb ik de tweede maal dezelfde categorie gekozen.
Het zou ook niet andere kunnen. Je wordt immers gevraagd een website te melden in de beste categorie.

> Nu is mijn vraag als volgt: wanneer de persoon/organisatie de verkeerde categorie kiest voor zijn/haar bedrijf, geven jullie dan hieromtrent feedback?
Nee, we sturen geen feedback.
Wat we wel doen is dan de suggestie verplaatsen naar de beste categorie (als de website tenminste voldoet aan onze richtlijnen om opgenomen te worden)

> Ik heb in eerste instantie de bedrijven toegevoegd onder de categorie 'world' ->'Nederland'->"Zakelijk"-> 'Uitgeverijen & drukkerijen', maar ik kan het ook plaatsen onder
> 'webwinkelen'-> 'kantoorbenodigdheden'.
Dit zijn twee zo compleet andere categorieën dat het nooit kan dat een website in beide zou passen.
Het bedrijf is een uitgever/drukker of het verkoopt kantoorbenodigdheden online. Ik heb nog nooit gehoord van een bedrijf dat beiden doet.

> Geduld is een schone zaak
Klopt. Het enige dat wij kunnen voorspellen dat we ooit naar iedere suggestie zullen kijken. Maar we weten totaal niet wanneer dat zal zijn. Kan binnen een paar dagen zijn maar het kan ook enkele jaren duren.

> De bedrijven die ik destijds heb toegevoegd zijn;
Het is natuurlijk wel zo dat wij websites die aan elkaar verwant zijn niet opnemen. Dan zal slechts (maximaal) 1 van die websites opgenomen worden.
Of dat bij deze websites ook het geval is weet ik niet want dan zou ik ze eerst moeten reviewen.

Ik hoor graag van jullie.[/QUOTE]
 
Top Bottom