Welcome to Resource Zone.

För smal kategori?

Thread starter #1
Joined
Dec 6, 2005
Hej, jag skickade in en förfrågan om att få http://www.webpelican.com/ listad i kategorin http://dmoz.org/Computers/Programming/Internet/Personal_Pages/
nån gång i december 2005.(Eller var det början av 2006?)

Även om siten är personlig så till vida att jag lägger upp mina Internetprogrammerings relaterade arbeten som student vid Data och systemvetenskapliga institutionen i Kista, så finns även en hel del annat; Web tutorials och resurser och en blog section där jag skriver hittills om Web design, men senare tänkt att också innefatta artiklar om Java programmering.

När jag tittar på de andra siterna listade i denna kategori så är många av hyfsat amatörmässiga både till design och innehåll. De verkar också vara starkt koncentrerade på enbart programmering och personliga presentationer. Inte många av de verkar faktiskt ha något mer än just programmerings exempel och personlig presentation.

Har jag varit ute och cyklat när jag valde denna något smala kategori för en site som innehåller Web tutorials, Web resurser och artiklar utöver en hel del programmerings relaterade sidor samt endast en sida som kort beskriver mig själv samt siten WebPelican?

Vet att det inte var länge sen jag skickade min förfrågan om att bli listad, men bör jag göra en ny till en något bredare kategori, och i min förfrågan notera att den förra ska ersättas?

I så fall, finns det nån bussig editor som har lust att - med stöd av min beskrivning a siten - ge mig nåt tips om passande kategori.

Eller har jag ändå träffat rätt i mitt kategrival?

I så fall, kan en kategoris amatörmässighet smitta av sig, dvs segar sig Googlebot dit mer sällan än andra till andra kategorier eftersom den vet att 90% av siterna är lågt linkade och farligt tråkiga?

Tack på förhand

Martin
 
Moderator #2

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Det brukar oftast inte vara något problem för en redaktör att lista en föreslagen webbplats i "rätt" (eller bäst passande) kategori, även om den inte anmälts till den. Om du vill kan du skicka in ett nytt förslag och ange att det tidigare bör ersättas.

Jag är osäker på hur de bedömer webbplatser i de engelskspråkiga Computers-kategorierna, generellt borde det vara bättre att hitta en så specifik kategori som möjligt.

Vi har ingen aning om hur Googlebot eller någon annan bedömer våra olika kategorier, det får du fråga Google om. ;)
 
Thread starter #3
Joined
Dec 6, 2005
Ok, då tror jag det är bäst att låta den va. På så vis riskerar jag inte att hamna längst bak i kön.
 
Top Bottom