Welcome to Resource Zone.

Excuses? Vraag aan editor in NL.

padde

Member
Joined
Nov 10, 2007
Beste lezer, alvast dank voor je tijd.
Wij hebben onze website aangemeld in rubriek NL-zakelijk-cursussen&opleidingen, die vandaag geupdate lijkt. Helaas zijn we (nog) niet opgenomen. Voor de zekerheid heb ik ons toen ook aangemeld in NL-zakelijk-management-training, want daar zouden we ook tussen passen. Nu begrijp ik uit dit forum dat dat onder speciale voorwaarden wel zou kunnen, hopelijk voldoe ik daaraan. Zo niet, dan mijn excuses, het is echt niet bedoeld als spam.
Wij doen iets vergelijkbaars als McMillian, een bedrijf wat momenteel is opgenomen. Echter: wij richten ons specifiek op de hoger opgeleide bezoeker en proberen een handiger zoekfunctie voor onze bezoekers neer te zetten. Wij zijn in augustus 2007 gelanceerd en de reacties van de bezoekers zijn zeer positief: een waardevol en effectief middel in hun zoektocht naar trainingen. Daarom lijkt het mij dat we voor bezoekers van DMOZ ook een relevante link zouden zijn. Objectief kijkend lijken we alle richtlijnen te voldoen.
Hopelijk is het okay dat ik dit bericht via het forum doe, aangezien dmoz voor mij een blackbox is en niet zeker weet of mijn berichten echt aankomen.
O ja, onze website: <url removed>

Alvast hartelijk dank voor het reageren!
 

RS_Jelle

Member
Joined
Dec 24, 2006
Dit forum is er niet om status checks te vragen van je site. Dit wordt niet meer gedaan sinds 21 mei 2005 (zie hier).

Dmoz is mensenwerk en met de vele aanmeldingen kost het ook de nodige tijd. In sommige categorieën gaat het snel doordat er genoeg redacteurs zijn en in andere categorieën gaat het spijtig genoeg omgekeerd doordat er een tekort is aan redacteurs.
Je kan hier zelf niets aan doen buiten geduld hebben en ervoor zorgen dat je je site in de juiste categorie aanmeldt met een goede titel en beschrijving (volgens de richtlijnen hiervoor). Een andere categorie proberen omdat het te lang duurt (als het ongefundeerd is om een tweede vermelding in die andere categorie te hebben) heeft geen effect omdat een redacteur daar de site weer moet verplaatsen enzovoort.

Ten slotte vind je hier een mooie waslijst aan redenen waarom sites al dan niet opgenomen worden, want het is en blijft de meest gestelde vraag.
 

padde

Member
Joined
Nov 10, 2007
Beste RS_Jelle,

Dank voor je heldere antwoorden, ik heb de link die je gaf gelezen.

Ik ben voor de eerste keer in contact met ODP, en probeer goed te begrijpen wat het doel is van ODP. Nu heb ik vandaag heel veel zitten lezen hierover en denk ik het een beetje te begrijpen. Hoe dan ook, door ons in 2 categorieen aan te melden heb ik niet bewust gespamd, hopelijk wordt het ook niet zo gezien.

Mijn bericht was ook bedoeld om duidelijk aan de editors/redacteuren te laten weten dat ik en we met onze site echt de bedoeling hebben om:
-onafhankelijk en informatief te willen zijn
-adverteren op onze website niet kan, hoge plaatsen ofzo zijn niet te koop en banners eveneens niet
-we juist met reviews van oud-deelnemers een waardevolle en informatieve dienst willen leveren.

Ik hoop dan ook maar dat de editor die ontwikkelingswijzer gaat beoordelen dat ook zo ziet. Hoe dan ook, wij hebben er erg veel plezier in en onze bezoekers tot nu toe ook dus we gaan met veel enthousiasme door. Nogmaals dank voor je reactie, goed dat dit forum bestaat!

Grappig... door jullie 'gevonden' te hebben ben ik zelf ook alweer 2 keer een nieuwe zoektocht gestart via ODP. Misschien moet ik me zelf ook maar ns gaan inzetten als redacteur...;)
 

marcelfeenstra

World/Nederlands
Joined
Sep 11, 2002
Indien u uw site per ongeluk in twee ("plausibele") rubrieken heeft aangemeld, zal dat door ons nog niet direct als spam worden gezien; het heeft echter, zoals RS_Jelle al aangeeft, geen zin om meerdere rubrieken te "proberen" als e.e.a. naar uw zin "te lang duurt", omdat dat de redacteuren alleen maar extra werk bezorgt!

Overigens kijken redacteuren bij de beoordeling van een site alleen of die aan onze Richtlijnen voor opname voldoet; of de uitgever van de site op een forum als Resource-Zone de achterliggende "intenties" uiteenzet, is bij de beoordeling niet van belang.
 

padde

Member
Joined
Nov 10, 2007
Marcel: ja, klinkt logisch. Dank voor je reactie!
Ben vandaag een hoop wijzer geworden :)
En denk dat ik me nuttig ga proberen te maken als editor, althans proberen want ik heb gezien dat je daar ook je best voor mag doen, mooie sollicitatieprocedure :)
 
Top Bottom