Welcome to Resource Zone.

Er Dmoz død?

Status
Not open for further replies.

Jes

Member
Joined
Mar 8, 2010
Jeg stiller spørgsmålet om "Dmoz" er død" af to årsager.
Det ene er, at det tilsyneladende er meget vanskeligt at få en hjemmeside optaget på Dmoz (i Region Danmark). Jeg mener at jeg ca. i 2004 fik en hjemmeside optaget forholdsvis hurtigt på Dmoz (ca. 1 måned). Min udbyder lukkkede desværre, og jeg måtte lave en ny hjemmeside et andet sted for et par år siden, stort set med det samme indhold, måske blot moderniseret en anelse. Denne har desværre været umuligt for mig at få optaget på Dmoz (ca 2 år), uagtet jeg har fulgt alle retningslinjerne. Jeg tilbød endog senere at blive redaktør for området (da det ikke skulle være mangel på redaktører som evt. udgjorde en flaskehals), men fik afslag, da man tilsyneladende fandt at jeg ikke var uvildig. Derfor mit spørgsmål nr. 1 - er der blot for få redaktører, eller er Dmoz (i Danmark) ved at lukke ned?
Mit andet spørgsmål er, om Google har opgivet at bruge Dmoz, som er en enestående mulighed for at få en menneskelig redaktionel tjek på hjemmesiderne, til deres søgetjeneste? Når jeg googler på dette spørgsmål, ser det ud som om at det er tilfældet. Det ser helle ikke ud til at SEO-eksperter nævner Dmoz længere.
 

jensarentoft

Editall/Catmv
Joined
Mar 12, 2004
Det har altid været umuligt at sige hvor lang tid det vil tage for optagelse af et indsendt forslag. Det afhænger blandet andet af om der er redaktører med interesse for den pågældende kategori. Antallet af redaktører og deres individuelle interesser kan ændre sig over tid, men der kan altid bruges flere redaktører med interesse for opbygning af kataloget.

Der er ingen planer om at lukke Dmoz ned eller lukke den danske del, som er ret stor i forhold til det lille antal indbyggere der er i Danmark.

Google har lukket deres katelog og henviser istedet til www.dmoz.org
Det kan du læse lidt mere om på http://www.google.com/dirhp?hl=da

[That link does not work anymore. It said:

Google Directory is no longer available.

We believe that Web Search is the fastest way to find the information you need on the web.

If you prefer to browse a directory of the web, visit the Open Directory Project at dmoz.org
]
 

Jes

Member
Joined
Mar 8, 2010
Nu har jeg forsøgt at få en anden hjemmeside optaget på Dmoz. Også uden held selvom denne var af en meget generel karakter. Jeg har andre hjemmesider som evt. gerne vil optages. Men det skal dog alene være pga. SEO. Jeg kan forstå på det du skriver, at Google ikke længere benytter sig af Dmoz - må jeg elskværdigvis spørge om, hvilket formål Dmoz har p.t.?
 

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
... må jeg elskværdigvis spørge om, hvilket formål Dmoz har p.t.?
ODP/dmoz still has the goal to list websites in a browsable directory. That is achieved by editors evaluating sites they find, or that the public suggest could be listed. Those public suggestions may or may not be included in the directory. The goal has never been to simply list all suggestions as fast as possible or to list all sites of the web.

If you are only interested in seing your own sites listed, then I guess ODP is not the right place. ODP is not meant to be a SEO-tool.
 

martin1petersen

New Member
Joined
Feb 14, 2012
Jeg har ikke hørt eller læst nogen steder at DMOZ skulle være død, og det ville da også være en stor skam, hvis det var tilfældet ! Tror, eller rettere, ved at rigtig mange mindre store websites har haft stor gavn af DMOZ, men husk at det ofte bare er en langsommelig proces. Og ventetid på et 1 år ikke er helt usandsyneligt..

mvh
<link removed>
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom