Welcome to Resource Zone.

Ej listad, ny domän, ny submit?

Thread starter #1
Joined
Dec 6, 2005
Hej, jag har skickat en liknande fråga i "how to submit" forumet, men tar upp den här också för att förhoppningsvis få ett ännu klararare svar.

Jag har nyligen skaffat en domän:www.webpelican.com

Innan hade jag en gratis domän jag skaffat från dynDns.org:mec.mine.nu

Den gamla domänen pekar fortfarande till min site och kommer så göra tills jag börjat bli indexerad med det nya domännamnet. Jag använder under tiden en 301 Permanent flyttad header följt en redirect header för klienter som förfrågar sidor som börjar med mec.mine.nu.

Detta är jsp koden jag använder för att göra detta:
<%
String requestedHost = request.getHeader("host");
if(requestedHost != null && requestedHost.equalsIgnoreCase("mec.mine.nu") || requestedHost.equalsIgnoreCase("webprovince.com")) {
response.setStatus(response.SC_MOVED_PERMANENTLY);
response.addHeader("Location","http://www.webprovince.com" + request.getRequestURI());
}
%>

Observera att det inte är riktigt som en vanlig redirect som man kan läsa om i de flesta sökmoterers guidelines eftersom siten fortfarande finns på samma ip-adress och en redirect endast görs villkorsmässigt om sidor förfrågas med det gamla domännamnet, dvs mec.mine.nu alternativt med det nya fast utan prefixet www.

Jag gjorde en submit till dmoz med det gamla domännamnet för några veckor sedan och har självfallet inte blivit listad än.

Titeln jag valde innehöll då bl a domännamnet, dvs mec.mine.nu. Detta vill jag förstås ändra på så att titeln istället kommer att innehålla det nya domännamnet, webprovince.com.
Hur jag ska göra det vet jag dock inte eftersom jag inte är listad med det gamla domännamnet ännu, och därför inte kan använda "update listing" - servicen.

Min fråga är alltså:
Bör jag göra en submit igen fast med det nya domännamnet, trots att både det nya och gamla domännamnen pekar till samma ip-adress/site, eller
finns det nån risk att detta skulle kunna anses vara spamming?

Eftersom jag vet att det är hyfsat kört om man får etiketten "spammare" vore det väldigt bra om nån moderator vet svaret på min fråga innan jag vågar mig på en ny submit.

Tack på förhand
 
Moderator #2

informator

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Aug 19, 2003
Location
Sweden
Hej!
Du kan skicka in en (1) ny anmälan med det nya domännamnet och i fältet för beskrivning ange för redaktören att denna anmälan ersätter den gamla så blir det inte några problem.
 
Top Bottom