Welcome to Resource Zone.

De Beste Categorie

MARVEL-nl

Member
Joined
Apr 8, 2010
Aanmelding in de meest toepasselijke categorie bespoedigd opname.

Dat is inderdaad zo, maar niet alle bedrijven passen in een de beste categorie. Daardoor kom je meestal een stap hoger uit.

Neem als voorbeeld een bedrijf dat actief is in de Business consultancy in Nederland. Dit is een niet geheel willekeurig voorbeeld maar goed.

Zoekend naar de beste categorie kom je al snel uit op :

https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/

Het bedrijf is actief op diverse gebieden, te weten :

- Consultancy in de breedste zin van het woord
- Veiligheidskunde
- Personeelsdiensten
- IT

Dan kun je dus eigenlijk geen categorie kiezen, of je doet een andere activiteit te kort. Of je loopt de kans afgewezen te worden omdat de site ook in andere categorieen actief is.

Een keuze zou dan zijn dienstverlening

https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Midden-_en_Kleinbedrijf/Dienstverlening/

In deze categorie zijn echter geen concurrenten te vinden, dus sjah is dit dan de "meest juiste categorie" of wat is de meest juiste categorie.

Graag wat support c.q. ideeen.

Vr. Gr.

Marcel
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
> Of je loopt de kans afgewezen te worden omdat de site ook in andere categorieen actief is.
Nee, dat zal nooit gebeuren. Als een website niet in de juiste categorie aangemeld wordt (en dat gebeurd helaas zeer veel) dan verplaatst een redacteur hem gewoon. Een website zal nooit om die reden afgewezen worden.

De juiste categorie is altijd de categorie op een zo laag mogelijk niveau die alle activiteiten die op de website beschreven staan omvat.

consultancy is een Engels woord, in het Nederlands is dat Advies
Dan kom je dus in https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Dienstverlening/Advies/ terecht als je op veel gebieden advies diensten verricht. Of in een van de categorieën waar van daaruit gelinkt wordt als je slechts op een beperkt gebeid adviezen geeft.

In Zakelijk/Midden-_en_Kleinbedrijf/Advies/ worden alleen bedrijven opgenomen die specifiek aan MKB advies geven. Het advies moet dan dus op MKB aspecten gericht zijn.

Maar zoals ik in een andere thread al schreef heeft het geen zin om een website meer dan een keer aan te melden.
Houdt er wel rekening mee dat als jouw website betrekking heeft op een onderwerp waar geen redacteur in geïnteresseerd is dat het dan lang (enkele jaren) kan duren voordat de website bekeken zal worden. Een redacteur is namelijk een vrijwilliger die alleen in die onderwerpen zal "werken" die hem of haar aanspreekt. Er zijn wel redacteuren die ook in Zakelijk actief zijn maar dat aantal is beperkt.

Er is echter nog een andere beste categorie. Een website kan namelijk bij een onderwerp opgenomen (als het aan de voorwaarden voldoet) maar het kan ook in Regionaal (de vestigingsplaats) opgenomen worden (moeten we natuurlijk wel het adres op de site kunnen vinden).
 
Top Bottom