Welcome to Resource Zone.

Català

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Hola a tothom.

Ja veieu, això de l'ODP és una mica la casa de tothom. Gairebé una setantena de llengües representades confeccionant el directori més gran mantingut per persones.

T'interessa? Pregunta, doncs, que t'orientarem i t'informarem abastament d'aquest projecte.

Ah, oblidava recordar-vos que el català és la desena llengua més representada, amb més d'11.000 enllaços llistats i classificats.

Fes-hi una ullada ( https://curlie.org/World/Catal%C3%A0/ ) i vine aquí amb les preguntes que tinguis. Totes trobaran resposta, segur.

Fins aviat!
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Penso que això que no es pugui editar tan sovint a ODP ho fan per promoure aquest fòrum públic. Amb el "mono" que passem, la gent s'acosta cap aquí per veure què passa... <img src="/images/icons/grin.gif" alt="" />
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Espero que aquest sacrifici d'un dia sense fòrums, repercuteixi en una millora de la qualitat de les condicions d'edició.

Si algú té "mono" de fòrums, sempre pot acudir aquí.

I, si no, un dia de descans sempre va bé, oi? <img src="/images/icons/grin.gif" alt="" />
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
20.000 enllaços a World/Català

A World/Català som de celebració gran! A mitjan gener arribàvem a la xifra de 20.000 pàgines llistades. :)

Us reprodueixo la informació que hem fet arribar als mitjans de comunicació digitals i tradicionals (alguns ja se n'han fet ressò).

------------------------------------------------------------

Si fa uns mesos comunicàvem que l’apartat en català de l’Open Directory Project ( https://curlie.org/World/Catal%C3%A0/ ) havia arribat a la xifra de 10.000 llocs llistats i classificats, ara podem dir que el projecte segueix endavant i ja s’ha arribat a la xifra de 20.000 enllaços. L'ODP ( https://curlie.org/ ) és un projecte col&middot;laboratiu que aplega milers de voluntaris i que té com a objectiu el desenvolupament d'un directori mundial de recursos d'Internet mantingut per persones.

L’apartat català d’aquest projecte naixia l’octubre de 1999, amb unes poques webs llistades i, a poc a poc, prenia consistència quant als llocs llistats, el nombre d’editors voluntaris involucrats i la configuració de tot l’entorn i documentació generada en català, que en facilitava la comprensió als editors catalanoparlants i esdevenia així un entorn més amigable i fàcil d’usar.

El desembre del 2000 s’arribava als 5.000 llocs llistats. Per Sant Jordi del 2002 es doblava aquesta xifra. I ara, en poc menys d’un any tornem a doblar la quantitat de llocs llistats, per arribar a aquests 20.000.

Aquestes dades no fan més que consolidar la validesa i utilitat d’aquesta iniciativa. I és important que en aquest directori fet a nivell mundial, amb gairebé 4.000.000 de pàgines indexades i més de 50.000 editors d’arreu del món, el català estigui situat en un meritori onzè lloc, només darrere de llengües amb molts més recursos i parlants, com l’anglès, l’alemany, el castellà, el francès, l’italià, el japonès, el neerlandès, el polonès, el suec o el danès.

La importància d’aquest projecte rau en el fet que sigui un directori obert, distribuït de forma gratuïta i utilitzat pels cercadors més importants (com ara Google, Alltheweb o Lycos, entre d’altres). Això garanteix una presència important del català a la xarxa i a més amb llocs de qualitat, revisats, descrits classificats i mantinguts.

Els objectius immediats que ens hem plantejat és mantenir la qualitat del directori i un creixement sostingut en nombre d’enllaços oferts i d’editors actius que representin tots els Països Catalans.

El Directori Obert és un projecte netament digital i força descentralitzat, que permet la gestió de cada categoria i regió del directori per part dels editors que estiguin editant les seves àrees.
És fàcil fer-se editor d'aquest projecte. En cada categoria del directori públic hi ha un enllaç per proposar URL o per fer-se editor. Actualment hi ha també un fòrum públic, extern a l'ODP i accessible per a tothom, en el qual hi ha cadenes en diferents idiomes i es dóna notícia del funcionament d'aquest projecte. L'enllaç és https://resource-zone.com/.

L'organització del treball de l'ODP es basa en l'assoliment de més responsabilitats a mesura que s'adquireix experiència i es volen assumir més responsabilitats. Així, per a ser acceptat com a editor voluntari cal sol&middot;licitar una categoria petita, amb una temàtica ben específica. A mesura que l'editor acumula temps d'edició i experiència pot anar sol&middot;licitant l'edició de categories superiors. No s'exigeix una dedicació mínima i a títol orientatiu es considera que un editor pot mantenir adequadament la seva categoria dedicant una mitjana de temps d'una hora a la setmana. Els editors més veterans miren de facilitar la integració d’aquests nous editors a través dels fòrums i les comunicacions internes. El directori s’enriqueix de l’experiència dels editors més antics i l’empenta dels editors novells.

Més informació

Open Directory Project ( https://curlie.org/ )
Informació oficial de l'ODP, directoris que utilitzen les seves dades, recull de premsa, etc ( https://curlie.org/Worl... )
World/Català (https://curlie.org/World/Catal%C3%A0/ )
Llengües present a l'ODP (https://curlie.org/World/ )
Amunt.net, exemple de directori que utilitza les dades de l'ODP (http://amunt.net/ )
Aurki.com, exemple de directori creat pels editors bascos utilitzant les dades de l'ODP (http://www.aurki.com )
 
X

xixons

I no podríem demanar un fòrum per nosaltres? <img src="/images/icons/grin.gif" alt="" />

Fa pena com està organitzat, la veritat! <img src="/images/icons/mad.gif" alt="" />
No hi ha dret que l'anglès tingui 5 o 6 fòrums i nosaltres ni un. (Només un petita cadena a Non-English)
 

tuisp

DMOZ Meta/kMeta
Curlie Meta
Joined
Apr 3, 2002
[Sorry for posting in English]

Well, a forum is created for a specific language when the number of posts for that language in the Non-English forum becomes significant. It has been the same for all specific language fora, there were none at first, only the Non-English one...

<img src="/images/icons/smirk.gif" alt="" />
 
X

xixons

ok, thanks for your answer. <img src="/images/icons/wink.gif" alt="" />

Per cert, algu sap com es fa perque posi que ets editor de l'ODP?
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Re: xixons-tuisp

Thanks, tuisp. It was going to him to answer the same (babelfish translation). <img src="/images/icons/confused.gif" alt="" />

Xixons, em sembla que no seria gaire justificat tenir un fòrum propi amb el moviment que té això. <img src="/images/icons/frown.gif" alt="" />

Però mai se sap, que quan ens agafa la verborrea, no hi ha qui ens pari...!
 
C

Caincemua

Problema per accedir al panell d'usuaris

Hola, sóc editor de l'ODP de fa uns anys, però ultimament no puc entrar al panell d'editor.
Vaig rebre un mail d'en vpamies (crec) on deia les noves adreces, però el vaig esborrar sense guardar-les als preferits <img src="/images/icons/frown.gif" alt="" />

Serieu tan amables de tornar a fer-me-les arrivar?
Gràcies <img src="/images/icons/grin.gif" alt="" />
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Re: Problema per accedir al panell d'usuaris

Ja et trobàvem a faltar, Caincemua... Ara s'explica. ;-)

Hi ha hagut tot un tragí de servidors amunt i avall, però ara sembla que ja tot és al seu lloc.

Pots entrar al teu menú d'edició des de l'enllaç de sempre:

https://curlie.org/editors

El que sí que ha canviat és l'adreça dels fòrums.

Ara accedeixes al fòrum en català a través de http://forums.dmoz.org/forum/forumdisplay.cgi?action=topics&amp;forum=World/Català&amp;number=32 .

Espero reveure't per allà ben aviat!

¡Fins una altra!
 
I

ivanbm

Els caps de setmana fan vacances

Perquè tanquen el servidor de fòrums durant el cap de setmana, eh? eh? eh? eh? haurem d'escriure a l'staff
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Estem de mudances...

S'ha habilitat l'apartat Editor Lounge per tractar aquells temes que només afecten els ja editors de World/Català .

Ho trobareu a https://www.resource-zone.com/showflat.php?Cat=&amp;Board=el&amp;Number=22984&amp;page=0&amp;view=collapsed&amp;sb=5&amp;o=&amp;fpart=1 .

Per poder accedir-hi només cal que canvieu l'estat de membre a editor, demanant-ho a https://www.resource-zone.com/showflat.php?Cat=&amp;Board=tes&amp;Number=13802&amp;page=0&amp;view=collapsed&amp;sb=5&amp;o=14&amp;fpart=all .

Doncs això. I aquí ho deixem per a les comunicacions exteriors. <img src="/images/icons/smile.gif" alt="" />
 
B

bobvorps

Hola a tothom!

Només he volgut aprofitar l'ocasió que em brinda aquest fòrum que heu obert per saludar a tots els que em coneixeu!

Quan jo era editor aquest fòrum públic no existia. El trobo fantàstic: fa l'ODP molt més transparent i accessible per als usuaris que hi apunten pàgines.

També us volia felicitar a tots per la feina que feu a World/Català. Cada vegada que miro quants enllaços hi ha en total em quedo sorprès. Molt i molt bé. Endavant!

Potser podríeu fer divulgar l'adreça d'aquest fòrum públic en altres pàgines web, de manera que la gent "de fora" sàpiga que poden veure "de quin pal aneu" abans de comprometre's a editar. La vida interior de l'odp crec que pot ser un al·licient per molta gent. Però els que no hi són no en saben res, de tots els vostres fòrums ni de tot l'intercanvi social que hi ha. A l'ODP hi ha molta gent que s'ho passa molt bé!

Bé, records i endavant!

Francesc
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
¿Com vols que t'haguem oblidat, Francesc?

¿Qui no recorda les participacions al fòrum de fhervada? Ens tenies malacostumats, informant-nos de tot el que passava als altres fòrums (cosa que els que no dominem gaire llengües agraïem sobremanera).

I jo especialment et recordo entranyablement, francesc, perquè som companys de generació. Si no recordo malament, pocs dies ens separaven de l'alta a l'ODP.

La promoció de l'ODP entre la societat catalanoparlant és un dels deutes pendents que seguim tenint. Hem aconseguit garantir la continuïtat del projecte (amb la implicació d'uns 50 editors d'arreu dels Països Catalans), mantenim uns bons nivells de creixement, treballem en mantenir la qualitat del que ja hi ha i ara ens queda arribar al públic, que ens coneguin i coneguin la feina que fem.

Gràcies per recordar-te de nosaltres, fhervada. No cal dir que t'enyorem i que pots venir per aquí quan vulguis, que és tan casa teva com nostra.

Una abraçada (de Telettubie) :)
 
N

nanet

Enhorabona i endavant!

Només volia fer-vos arribar un missatge d'enhorabona a tots els que esteu treballant com editors.
En certa manera esteu fent país, esteu fent pinya i ajudeu a organitzar la informació que es fa en català per tal de que la gent la trobi. És una tasca a vegades amagada però molt efectiva.
Trobo a faltar més missatges al fòrum Català (llàstima que sigui més "reduït" que l'espanyol i estigui molt més amagat) però crec que entre altres coses és degut a l'alta efectivitat de la incorporació de les webs que es sol·liciten. Ho dic per experiència. Una proposta que llanço seria que ara que els espanyols,danesos,alemanys,italians... tenen un fòrum propi, la descripció del fòrum Non-English (cul de sac) s'actualitzi segons la nova distribució i hi apareixi el Català mentre esperem que el posin al principal com li pertoca, no us sembla?) ENHORABONA a tots i totes, endavant valencians, catalans, balears, andorrans! Estimeu la llengua que és un bé molt preuat i no en feu motiu de divisió sinó d'unió.

Salut!

NaNeT :flower:
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Re: Enhorabona i endavant!

Hola, nanet.

Gràcies pel teu suport i ànims.

És veritat que aquest fòrum està una mica amagat. De fet és allò del peix que es mossega la cua: està amagat perquè està infrautilitzat i està infrautilitzat perquè queda una mica amagat.

Amb una mica més d'empenta i dinamisme podríem aspirar a tenir fòrum propi, però ara com ara els números no quadren. :)

Gràcies per ser usuari de l'ODP i ajudar-nos a millorar dia a dia.

Per a qualsevol cosa, ja saps on trobar-nos. ;)
 
N

nanet

Re: Enhorabona i endavant!

Sabent que costa de trobar el fòrum català és posible Victor que en la descripció del fòrum Non-English desapareixin els idiomes que ara tenen fòrum propi i apareixi el català, tal com et deia en el missatge anterior? Seria un xic de guanyat. També el que he trobat que s'hauria d'arreglar és que els missatges del fòrum en català apareixin ordenats segons la data més antiga i no de més nou a vell.Potser és una xurrada però facilita molt més el seguiment.
A veure si aconsegueixes alguna d'aquestes millores. ;)

Salutacions,

NaNeT :flower:
 

vpamies

Member
Joined
May 10, 2002
Re: Enhorabona i endavant!

Nanet, gràcies pels ànims i els suggeriments.

Pel que fa la visualització dels missatges, això s'ho pot personalitzar cada usuari des del seu menú principal: https://resource-zone.com/editdisplay.php?Cat=

Tens l'opció de veure els missatges en ordre de data ascendent o descendent, entre moltes altres opcions. :)

Pel que fa a treure de les catacumbes la cadena de World/Català... només depèn de l'ús i seguiment que tingui.

Si algun dia esdevé una eina útil de comunicació i intercanvi d'opinions i hi acudim sovint editors i usuaris, segur que tindrem espai propi i podrem sortir d'aquest calaix de sastre Non-english.

Però, ara com ara, com ja et deia, està tan infrautilitzada que res justificaria demanar-ne el canvi.

De totes maneres, gràcies pels suggeriments i acudeix aquí sempre que ho necessitis, que algú hi trobaràs {moz}
 
Top Bottom