Welcome to Resource Zone.

Aanvraag redacteur afgewezen

verdouw

Member
Joined
Mar 10, 2009
Aangezien er al een lange tijd geen redacteur op deze locatie was, heb ik mij vorig jaar aangemeld voor dmoz.org/World/Nederlands/Zakelijk/Kunst_en_Amusement/Audiovisuele_Productie/

Ik kreeg een mail met een persoonlijke noot:

deze aanvraag kan ik helaas niet goedkeuren. Graag zie ik een nieuwe aanvraag van je verschijnen. Daarin moet je wel extra aandacht besteden aan de kwaliteit van de omschrijvingen die je aan de voorbeeld sites geeft, zie https://curlie.org/guidelines/describing.html . En je moet niet vergeten om alle websites waarmee jij een relatie hebt, ook diegene die niet in deze categorie horen, te vermelden.
Ik heb mij gisteren inmiddels opnieuw aangemeld en daar uitvoerig de tijd voor genomen om alles zo goed mogelijk te omschrijven en ik heb rekening gehouden met de punten waarop ik de vorige keer was afgewezen.

Nu kreeg ik vanochtend om 7.00 uur de volgende mail dat ik niet geaccepteerd ben:

Hoewel we graag zouden zien dat je je bij ons zou aansluiten als vrijwillige redacteur, heb je een categorie gekozen waarin al veel redacteuren actief zijn, of die te groot of te lastig is voor een nieuwe redacteur. We hopen dat je een nieuwe aanvraag indient in een categorie met minder redacteuren dan wel een kleinere categorie, om zo de kans dat je wordt geaccepteerd te vergroten.

We zouden het op prijs stellen als je een aanvraag in een ander deel van ODP in zou dienen.
Ik vraag mij inderdaad ook af hoe open de open directory van dmoz is.
Waarom is in de eerste mail niet meteen vermeld dat deze categorie te groot voor mij is, (wat ik overigens echt onzin vindt) zodat ik mijn tweede aanvraag niet meer zou hoeven te versturen.
Ik heb het idee dat ik mijn tijd heb gestopt in iets waar ik nooit resultaat in zal zien omdat je toch niet toegelaten wordt.

Wat ik dus niet snap is dat in de mails staat dat ze graag willen dat ik me aansluit als vrijwillige redacteur, maar vervolgens je er niet in toe willen laten, hoe goed je het formulier ook invult.

Er wordt gevraagd mijn aanvraag in een ander gedeelte van ODP in te dienen, maar het heeft voor mij geen zin om mijn aanvraag in een ander gedeelte van ODP in te dienen omdat mijn interesse daar simpelweg niet ligt. Er zijn geen andere relevante gedeeltes binnen ODP waar ik wat mee kan.

Mijn aanvraag gaat om een onbeheerd gedeelte waarin ik een uitstekende bijdrage had kunnen leveren zodat ODP verder uitgebreid kon worden.

Tot mijn spijt heb ik het idee dat het alleen maar monopoly posities zijn die door de beheerders om wat voor een reden dan ook beschermd worden zodat andere gemotiveerden niet aan bod komen.
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Ik heb het even voor je nagekeken.
Je eerste aanvraag was voor
World/Nederlands/Zakelijk/Kunst_en_Amusement/Audiovisuele_Productie/Film/ een categorie met 75 vermeldingen. Dat aantal past binnen wat we een nieuwe redacteur aanraden.
Je tweede aanvraag was voor
World/Nederlands/Zakelijk/Kunst_en_Amusement/Audiovisuele_Productie/ een categorie met in totaal 214 vermeldingen. Dat is te groot voor een nieuwe redacteur.

Je eerste aanvraag Film is een onderdeel van wat je de tweede aangevraagd hebt. Met een redelijke beschrijving van 3 sites die in de Film categorie passen (en nog niet zijn opgenomen) en een compleet overzicht van sites waar je persoonlijk of zakelijk bij betrokken bent of was zie ik geen reden waarom je geen redacteur zou kunnen worden.
 

rdewilde

Member
Joined
Mar 6, 2009
Ik vraag mij inderdaad ook af hoe open de open directory van dmoz is.
Idd, trek je conclusies. Er zijn genoeg andere wel open initiatieven waar uw bijdrage vast meer op prijs gesteld wordt.
 

verdouw

Member
Joined
Mar 10, 2009
Bedankt voor de snelle reactie pvgool

Dat klinkt dan toch een stuk beter.
Zou je mij een persoonlijk bericht kunnen sturen wat ik in de laatste aanvraag heb opgestuurd zodat ik mij kan aanmelden bij het film gedeelte en niet weer alles opnieuw in hoef te vullen?

Of kan ik dit ook ergens online terug vinden?

Vriendelijk bedankt alvast!
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
verdouw said:
Zou je mij een persoonlijk bericht kunnen sturen wat ik in de laatste aanvraag heb opgestuurd zodat ik mij kan aanmelden bij het film gedeelte en niet weer alles opnieuw in hoef te vullen?
Normaal doen we dit niet maar ik ben in een goede bui. Je hebt een PM.

Of kan ik dit ook ergens online terug vinden?
Nee, helaas niet.

Tip voor iedereen:
Bewaar de gegevens van je sollicitatie als editor, er bestaat een kans dat je ze nodig hebt bij een volgende poging.​
 
Top Bottom