Welcome to Resource Zone.

Aanmelden als editor

masterdam

Member
Joined
Sep 25, 2006
goede morgen,

Op 17 september jl. had ik mij aangemeld voor een functie als editor. Alle velden had ik netjes ingevuld en vervolgens verstuurd.
Twee dagen later (19 september) ontving ik een standaard mailje (denk ik) met een tal van redenen waarvoor mijn aanvraag afgekeurd zou kunnen zijn.
Ik vraag mij af welke van deze punten voor mij golden. Wat ik ook niet begrijp is dat helemaal onderaan het mailtje en regel staat met "Opmerkingen:" en voor de rest niets. Is de reviewer deze vergeten in te vullen?

Waarvoor ik mij aangemeld had:
World: Nederlands: Maatschappij: Religie en Spiritualiteit: Islam

Tot zover.

Graag zie ik een reactie van 1 van de moderators van deze forum.

:thumb2:
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
Welkom,

De mail die je ontvangen hebt is zo te horen een van de standaard antwoorden die we klaar hebben liggen. In de loop der jaren is gebleken dat vaak dezelfde soort "fouten" gemaakt worden en het vastleggen van antwoorden in standaards is daaruit voort gekomen.
Een of meerdere van de in de mail gegeven mogelijkheden heeft betrekking op jouw verzoek. Zie het als een soort extra test om zelf uit te vinden welke redenen op jouw verzoek betrekking hebben en om deze dan te corrigeren in een nieuw verzoek.
De reviewer heeft de mogelijkheid om een eigen boodschap toe te voegen maar naar ik begrepen heb gebeurd dit niet vaak.

Nuttige link:
FAQ and General Advice About Becoming an Editor

Succes met een volgend verzoek
 

masterdam

Member
Joined
Sep 25, 2006
Allereerst bedankt voor je snelle response.
Ik heb de opties in de standaard mail bekeken en kon er geen 1 herkennen wat eventueel op mij van toepassing is.


Maar goed, ik zal de FAQ bekijken/doornemen en eventueel nogmaals een indienen.

PS. Wordt mijn aanvraag dan niet gezien als een SPAM??

Nogmaals bedankt voor je antwoord

:thumb2:
 

pvgool

kEditall/kCatmv
Curlie Meta
Joined
Oct 8, 2002
masterdam said:
Allereerst bedankt voor je snelle response.
Ik heb de opties in de standaard mail bekeken en kon er geen 1 herkennen wat eventueel op mij van toepassing is.
En toch zal een of meerdere van die mogelijkheden op jouw verzoek betrekking hebben.
Heb je 3 voorbeeld sites gegeven die nog niet in DMOZ zijn opgenomen en die ook in die categorie thuis horen. En heb je ze voorzien van een titel en omschrijving volgens de richtlijnen.

masterdam said:
PS. Wordt mijn aanvraag dan niet gezien als een SPAM??
Nee hoor. Je mag zo vaak als je wilt een nieuw verzoek indienen (alhoewel nooit meer dan 1 te gelijk). Alleen als er expliciet vermeld staat dat je het niet meer hoeft te proberen (dat gebeurd alleen in uitzonderingsgevallen) dan willen we geen aanvragen meer zien. Er zijn trouwens heel goede redacteuren bekend die meer dan 5 keer een verzoek hebben moeten indienen. Laat je dus niet ontmoedigen door een afwijzing.
 

masterdam

Member
Joined
Sep 25, 2006
Ok top!!

Dank voor je response. Ik laat het je wel weten zodra ik opnieuw een aanmelding heb ingediend
 

coslycom

Member
Joined
Jul 1, 2007
Niet de moed opgeven met aanvragen

Ook ik heb een afwijzing gehad, dit terwijl ik bijzonder serieus ben en ook als zodanig de aanvraag heb ingedient. Als producent van internet sites (ja ik ben eigenaar van een internetbedrijf) weet ik als geen ander om de juiste website er uit te pikken. Tevens ben ik een trotste inwoner van een regio waar ik me ook voor had aangemeld.

Nu had die directory echt wel extra aandacht nodig, gezien de kwaliteit, maar er ook ontbraken er echt heel veel voor de regio belangrijke websites.

Je zou dan toch verwachten dat met de hoeveelheid werk die er voor de vrijwilligers ligt, goede hulp van harte welkom is.

Toen ik echter de afwijzing kreeg, kon ik het niet helpen dat ik even ging twijfelen aan de oprechtheid van DMOZ. De mogelijke argumentatie schoot mij op een aantal punten in het verkeerde keelgat.

Vooral projecterde ik het volgende punt opmijzelf:
* Zelfpromotie. De aanvraag heeft bij ons de indruk gewekt dat de kandidaat vooral geïnteresseerd is in het promoten van zijn of haar eigen sites of die waarbij hij/zij een belang heeft. Het ODP is geen marketinginstrument en mag ook niet worden gebruikt om het aanmeldproces van sites te omzeilen. Wie om een dergelijke reden redacteur wil worden, vragen wij met klem om daarvan af te zien. Redacteuren waarvan wij ontdekken dat ze eigen sites bevoordelen zullen zonder meer worden verwijderd.

Had op dat moment graag met de beoordeelde willen corresponderen alsof het hier om een persoonlijke sollicitatie zou gaan. Dan had ik kunnen duidelijk maken dat dergelijke zaken nooit en te nimmer mijn intentie zijn.

Dat ik nu lees dat je niet zo snel de moed op moet geven geeft me weer de motivatie om wederom een verzoek in te dienen.

Bedankt.
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Hoi coslycom,

Zelf ben ik niet bevoegd om aanvragen van nieuwe redacteuren te beoordelen, dus ik kan je alleen algemeen advies geven, aangezien ik jouw aanvraag niet heb gezien.
Ik zal toch mijn best doen om zo goed mogelijk op je opmerkingen te reageren. Zoals je ongetwijfeld hebt gelezen op dit forum, of andere webmasterforums, circuleren er hardnekkige geruchten dat dmoz redacteuren hun eigen sites bevoordelen bij opname. Om dit tegen te gaan, zal men dus extra streng zijn bij het aannemen van redacteuren die werkzaam zijn in de internetbranche. Ik heb twee tips voor je:
1) Bij de drie URL's die je moet opgeven, zorg dan dat daar geen enkele URL bij zit die van jezelf, of je cliënten is. Ook al passen deze URL's in je categorie. Zorg dat je degene die je aanvraag beoordeeld er van overtuigd dat je in staat bent om op eigen kracht drie sites te vinden waar je totaal geen binding mee hebt, en die volgens de richtlijnen te omschrijven.
2) Noem ALLE (en dan bedoel ik ook echt alle) sites waar je een binding mee hebt in het daarvoor bestemde veld. Zo kan er (nu of in de toekomst) geen discussie ontstaan over je integriteit als redacteur. Kortom, overtuig de beoordelende meta-redacteur ervan dat je daadwerkelijk wilt helpen om de directory te verbeteren, en niet uitsluitend je eigen sites (of die van je cliënten) zal toevoegen. Om die schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, zou je misschien eerst een rubriek kunnen aanvragen die niets met je bedrijf te maken heeft.
Er zijn vele redacteuren actief binnen dmoz, die werkzaam zijn in de internetbranche. Zolang je eerlijk en oprecht bent, is dat geen enkel probleem. Laat je commerciële belangen echter achter bij de deur, zodra je binnen stapt (lees: inlogt) bij dmoz. Ik twijfel er overigens niet aan dat je in ieder geval de intentie had om oprecht te zijn. Anders had er ongetwijfeld een verzoek bijgestaan om niet nogmaals een aanvraag tot redacteur in te dienen. Daarover heb je niets geschreven, dus ik ga er vanuit dat een dergelijk verzoek er bij jou niet heeft onder gestaan. Dus ik kan alleen maar hopen dat je nogmaals een aanvraag wilt indienen om redacteur te worden. We kunnen je hulp en expertise ongetwijfeld goed gebruiken. Dus ik geef je hierna graag nog enkele tips. (Ik hoop dat ik niet al te belerend of betweterig overkom, want dat is absoluut niet mijn bedoeling!)
- Je schreef dat je je voor een regio had aangemeld. Dat klinkt als een provincie, of ander groot geografisch gebied. Maar wellicht dat ik die opmerking van jou compleet verkeerd interpreteer hier. Zou het kunnen dat de rubriek die je hebt aangevraagd misschien te groot is voor een nieuwe redacteur? Ik zou je adviseren om geen rubrieken groter dan 50 sites aan te vragen als eerste rubriek. Een rubriek van 20-30 sites, met ruimte voor groei, klinkt ideaal voor een eerste rubriek. Staar je hier echter niet blind op. Ik heb redacteuren zien binnenkomen met rubrieken van tegen de 100 sites. Maar dat zijn echt hoge uitzonderingen.
- Een commerciële rubriek, of spamgevoelige rubriek is niet aan te raden voor een beginnende redacteur. Dus een rubriek over poker, erectiestoornissen of vastgoed is over het algemeen niet aan te raden om mee te beginnen. Wat is je favoriete muziekstijl of band? Je favoriete sport (om naar te kijken, of te beoefenen), of hobby? Zoek het dan eens in die hoek! Dat zijn namelijk ideale rubrieken om mee te beginnen. Je eigen woonplaats is over het algemeen ook een goed startpunt. (Mits je niet in een hele grote stad woont, omdat de rubriek dan te groot is. Of in een heel klein gehucht, waardoor het niet goed mogelijk is om je rubriek te kunnen laten groeien.)
Hopelijk heb ik je nu een zetje in de goede richting gegeven... Succes bij je volgende aanvraag! En wellicht tot ziens als nieuwe redacteur! ;)
 

hansz

Member
Joined
Nov 16, 2007
onduidelijke instructie

Je hebt waarschijnlijk dezelfde fout gemaakt als ik: ik heb twee van mijn eigen websites opgegeven omdat het lijkt alsof daar om gevraagd wordt.
 

Christoffel

Curlie Meta
Joined
Mar 27, 2005
Je eigen websites (of die van je cliënten) dien je te vermelden bij de vraag of je connecties (affiliations) hebt met websites. Het verzwijgen van connecties met websites, is één van de "doodzondes" binnen DMOZ. (OK, ik zet het even zwaar aan...) Het bevoordelen van je eigen sites, is namelijk niet toegestaan. Je dient je eigen sites net zo te behandelen als andere sites, waar je geen connectie mee hebt. Het niet eerlijk zijn over de sites waar je een persoonlijke of zakelijke binding mee hebt, kan er voor zorgen dat je niet wordt toegelaten als redacteur, of dat als je al redacteur bent, je je account verliest. Zorg dus dat je altijd eerlijk bent over de sites waarmee je een binding hebt. (Het hebben van affiliaties is geen probleem, zolang je maar een objectieve redacteur kan zijn. Het verzwijgen van affiliaties is wel een probleem...)

Vervolgens wordt je gevraagd om 2 of 3 voorbeeldsites op te geven, die in je rubriek zouden kunnen passen. Daar dien je juist NIET je eigen sites te vermelden. We willen hier juist je capaciteiten als potentiële redacteur testen. Oftewel: ben je goed in het vinden van sites, en het objectief beschrijven ervan? Als je dan alleen je eigen sites opgeeft, dan wekt dat in ieder geval de schijn dat je niet goed bent in het vinden van sites voor de betreffende rubriek, en dat je alleen interesse hebt om je eigen sites op te nemen. Vandaar dat we bij deze vraag minimaal 2 sites willen zien, waar je geen affiliatie mee hebt.

Hansz, als je een afwijzing hebt gekregen, en de enige reden daarvan is dat je je affiliaties als voorbeeldsites hebt genoemd, dan hoop ik dat je de moeite wilt nemen om nogmaals een aanvraag in te dienen (tenzij je uitdrukkelijk gevraagd is om niet nogmaals te solliciteren als redacteur). We kunnen altijd nieuwe redacteuren gebruiken!
 
Top Bottom