Wel in OPD maar niet in de google directory

Discussion in 'Nederlands' started by Sander_1234, Jun 9, 2007.

 1. Sander_1234

  Sander_1234 Member

  Joined:
  Jun 9, 2007
  Messages:
  2
  Hallo,

  Misschien kunnen jullie me helpen met het volgende probleem.
  Ik heb een site die al enige tijd in de directory staat maar nog niet te zien is in de Google directory. Als je de zoekfunctie gebruikt vind Google de site wel in de directory, maar als je naar de category toegaat staat ie er niet bij.

  Zie hier het voorbeeld: http://www.google.com/search?q=acti-vita&hl=en&cat=gwd/Top

  De site kan wel worden gevonden maar in de category staat ie niet http://www.google.com/Top/World/Nederlands/Gezondheid/Afvallen/?il=1

  Alvast bedankt voor de reactie

  Sander
   
 2. RS_Jelle

  RS_Jelle Member

  Joined:
  Dec 24, 2006
  Messages:
  86
  Dit is een veelgehoord misverstand. Het Open Directory Project heeft immers niets te maken met Google. Google houdt een eigen directory bij en gebruikt daarvoor de gegevens van ODP. Die gegevens zijn in bestanden beschikbaar en Google update daarmee dus zelf hun directory wanneer het hen uitkomt. Spijtig genoeg is de laatste update van de Google Directory met ODP gegevens nu al meer dan een jaar geleden.

  Zo is Google ook niet de enige gebruiker van de ODP gegevens. Er zijn nog vele andere soortgelijke directories en de ene wordt beter geüpdatet dan de andere.
   
 3. Christoffel

  Christoffel Moderator DMOZ Meta

  Joined:
  Mar 27, 2005
  Messages:
  116
  Aanvulling

  RS Jelle verwoord het uitstekend, dus ik borduur graag voort op zijn wijze woorden... :winkandbi
  Er zijn meerdere websites die (gratis) gebruik maken van onze data. Zie http://dmoz.org/World/Nederlands/Co...en_Directory_Project/Gebruikers_van_ODP_Data/
  Google is één van deze gebruikers. Het is de verantwoordelijkheid van elke gebruiker om de data te updaten. Zoals RS Jelle al schreef, heeft Google dat helaas al meer dan een jaar niet gedaan. Wij kunnen daar niets aan doen. Maar wellicht zou je aan Google (of een willekeurige andere gebruiker) kunnen vragen of ze hun directory willen updaten... :) Mijn zegen heb je!
  Persoonlijk vind ik het jammer dat de gebruikers van onze data hun site niet regelmatig updaten. Maar ja, wie ben ik om te vertellen hoe iemand zijn eigen site moet runnen?
  DMOZ publiceert in principe wekelijks al haar data op http://rdf.dmoz.org/ - gratis te downloaden voor iedereen die dat wenst, mits er aan onze licence wordt gehouden.
   

Share This Page