Hur många editors finns i Sverige?

Discussion in 'Svenska' started by affinity, May 18, 2007.

 1. affinity

  affinity Member

  Joined:
  May 18, 2007
  Messages:
  4
  Hej

  Jag har länge försökt få med mitt nystartade företag vitaminbutiken.se i någon av dessa 2 kategorier:
  http://dmoz.org/World/Svenska/Webbutiker/Livsmedel/Hälsokost/
  http://dmoz.org/World/Svenska/Webbutiker/Livsmedel/Hälsokost/Kosttillskott/

  Jag har varit noga att följa ansökningsreglerna nogrannt, men trots att jag tycker mig ha en bra relevant webbplats som verkligen passar i dessa kategorier så har jag ännu inte lyckats komma med.

  Beror det på som jag tror att Sverige kanske har alldeles för lite editors?
  Hur många aktiva editors finns det egentligen i Sverige?
  Är det bättre att försöka få med den på någon engelsk kategori där det finns editor namngiven?

  Kategorin Hälsokost verkar ju tillsynes övergiven och den skulle behöva rensas. Klickar man tex på länken Hälsokuriren - Hälsokost och naturläkemedel på postorder hamnar man på en sajt som erbjuder Bilkylarservice. Inte direkt hälsokost precis :)

  Jag vill inte riskera att bli portad p g a att jag ansöker i flera kategorier men jag undrar bara vad som är bäst.... dvs ska man vänta ut sin svenska kategoriansökan (fast det saknas editor) eller ska man göra nytt försök med likvärdig kategori på engelska med aktiv editor?

  Tacksam för alla tips.

  MVH
  Rolf Forslund
  <URL removed>
   
 2. informator

  informator DMOZ Meta DMOZ Meta

  Joined:
  Aug 19, 2003
  Messages:
  1,325
  Location:
  Sweden
  Det bästa är att skicka in ditt förslag till den kategori som passar bäst. Skickas ett förslag till fel kategori tar det ofta ännu längre tid att få det granskat. Webbplatser på engelska ska listas i engelskspråkig kategori och de på svenska ska listas i World/Svenska.

  Aktiviteten inom olika kategorier varierar pga av att katalogen sköts helt på ideel väg av frivilliga redaktörer och de väljer själv vilka kategorier de är intresserade av. Det finns dock många redaktörer som kan redigera i stora delar av katalogen utan att vara listade på någon enskild kategori. Att en redaktör finns utsatt på en kategori innebär heller inte att aktiviteten automatiskt är större där.

  Vi är medvetna om att det kan ta lång tid från det att ett förslag skickats in tills det listas, och vi ger därför inga garantier eller tidsramar för detta.

  Vi kan inte uppge hur många redaktörer som är aktiva för tillfället, antalet varierar ständigt, några slutar och andra kommer till hela tiden.
   
 3. affinity

  affinity Member

  Joined:
  May 18, 2007
  Messages:
  4
  Tack för ditt snabba svar. Jag var bortrest ett par dagar och hardärför ej hunnit svara förrän nu.

  Av att döma från aktiviteten i detta forum verkar du vara en av de få editors
  som tar sig tid att svara på de funderingar som dyker upp. Får känslan av att det kanske inte finns så många svenska editors, men jag förstår att det varierar beroende på deras egna intressen.

  Det verkar ju även lika omöjligt att bli editor som att få sin sida listad på dmoz, så det minskar ju tyvärr antalet nya personer som släpps in och rensar upp i de mycket skumma urvalen av sajter som ligger på många kategorier.
  Hoppas att dmoz skulle kunna få in lite nytt friskt blod och kunna göra en efterlängtad försenad vårstädning. Hoppas man finner nya vägar på att göra dmoz bättre i framtiden. Finns det några sådana planer?

  Kan du be någon editorkollega som du vet är involverad i hälsokost/kosttillskott kategorierna att ta bort länken
  Hälsokuriren - Hälsokost och naturläkemedel på postorder.
  http://dmoz.org/World/Svenska/Webbutiker/Livsmedel/Hälsokost/
  sajten Länk borttagen länkar fortfarande som jag nämnt tidigare till Bilkylarservice. Detta är ju ett grovt felaktigt utnyttjande av dmoz :mad:

  Han får gärna ersätta den med min fantastiska relevanta sida som
  ju stått på kö länge nog ;) Länk borttagen

  Tack igen för att du alltid tar dig tid att svara!
  MVH
  Rolf
   

Share This Page